Jeanine Nieuwenhuis en Winters Four Legends KS
Jeanine Nieuwenhuis en Winters Four Legends KS Foto: Anifocus Fotografie

Jeanine Nieuwenhuis over GP-debuut met Four Legends: “Ik denk dat er nog veel meer in zit!”

Dressuur

Sinds kort zit Jeanine Nieuwenhuis in het zadel van de twaalfjarige KWPN-hengst Four Legends KS (v. Wynton). De hengst werd eerder al door Lynne Maas en Ferenc Damen uitgebracht in de Inter II, maar woensdag was het in Nisse de beurt aan Jeanine. De combinatie won de rubriek met een mooie score van 70,73%, waarna Jeanine zeker wist dat Four Legends klaar was voor zijn Grand Prix-debuut van vrijdag. Hier reden ze dan ook met een nette score van 68,12% naar de vijfde plaats.

Advertisement

Kleine stapjes

“Ik had gelijk een klik met Four Legends”, steekt Jeanine van wal. “Je maakt in het begin natuurlijk kleine stapjes en het heeft ook nog wel even de tijd nodig om echt te settelen. Sommige dingen vallen nu al heel goed op zijn plek, maar aan andere dingen ga je toch een beetje je eigen draai proberen te geven.”

“Ik denk dat er veel meer in zit”

Na het succesvolle Inter II-debuut van woensdag wist Jeanine zeker dat ze klaar waren voor hun Grand Prix-debuut. “Woensdag reden we een nog beetje op safe, maar hij deed alles heel netjes en ik vond het een prima proef. Voor de Grand Prix wilde ik hem er nu wel iets meer aan zetten, en dat heeft heel goed uitgepakt! Hij scoorde een 9 voor het uitstrekken en een 8,5 voor de passage. Ik merk dat we in de galop nog wat afstemming missen, dus daar valt in de toekomst nog winst te behalen. De Grand Prix is toch wel iets anders dan de Inter II, dus dat we daarin nog moeten groeien, is natuurlijk ook niet gek. Ik was nu al heel tevreden met onze score, maar ik denk dat er nog veel meer in zit.”

Goede instelling

Wanneer we de combinatie weer tussen de witte hekjes kunnen verwachten, is nog onduidelijk. “We hebben nog geen volgende wedstrijd op de planning staan, dus we gaan nu weer even rustig verder trainen en dan bekijken we het stap voor stap. Ik ben in ieder geval heel blij dat ik de kans krijg om hem te rijden. Het is een heel leuk paard met veel talent. Hij is ijverig en heeft een hele goede instelling, dus ik denk dat er in de toekomst nog veel meer in zit voor hem!”, sluit ze af. 

Derde plaats

Naast het debuut met Four Legends ging Jeanine ook met Great Lady TC (v. Bretton Woods) van start in de Grand Prix. De combinatie reed naar een nette score van 70,69%, wat goed was voor de derde plaats. 

Bekijk hier de volledige uitslag van de Subtop-wedstrijd in Houten.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan. 

Foto: Anifocus Fotografie