Martijn Berrevoets en Hampton
Martijn Berrevoets en Hampton Foto: Irina Landman - Photo Art Zeeland

Martijn Berrevoets over Subtop-debuut: “Hij kan nog veel beter, maar ik ben super tevreden!”

Dressuur

Zondag maakten Martijn Berrevoets en zijn tienjarige Hampton (v. Amazing Star) hun Subtop-debuut. Ze wisten naar scores van 61,36% en 63,57% te rijden in het ZZ-Zwaar en gingen daarom met twee eerste plaatsen én twee winstpunten naar huis. Hiermee zijn ze weer een stapje dichter bij hun grote doel; Grand Prix starten. 

Advertisement

Fijn karakter

Martijn en de tienjarige Amazing Star-zoon vormen al jaren een hechte combinatie. “Ik heb hem al sinds hij een maand onder het zadel was en heb hem zelf verder opgeleid tot waar we nu zijn. Hampton is een super lief en werkwillig paard. We proberen de goede balans te vinden tussen het trainen en genieten van bijvoorbeeld een ritje over het strand. Ik vind afwisseling erg belangrijk en denk dat je met een fijn karakter al een heel eind kan komen”, vertelt hij. 

Van werk weer terug naar hobby

Martijn en zijn vriend Gianni Kooman hebben voor lange tijd een eigen bedrijf gehad in de paardensport. Ze kochten paarden in en verkochten deze weer, gaven les en trainden paarden voor eigenaren. “We hebben toen veel geïnvesteerd in jonge paarden en lesklanten, waardoor mijn trainingen met Hampton op een lager pitje kwamen te staan. Door omstandigheden hebben we uiteindelijk besloten om de paarden weer puur als hobby te gaan doen en ik ben nog steeds heel erg blij met die keuze. Ik kan me weer volledig focussen op mijn eigen paarden. We trainen nu een aantal maanden bij Geert-Jan Raateland en sindsdien gaan we met sprongen vooruit!”

“Super tevreden”

Zo reed de combinatie zondag haar Subtop-debuut in de klasse ZZ-Zwaar. “Het was wat aan de warme kant en ik had zelf best wel wat last van zenuwen. Het is toch wel spannend om een klasse hoger te starten en het is altijd maar afwachten hoe dat uitpakt. We maakten daarom wat grote fouten en misten energie, waardoor het drafgedeelte minder goed ging dan normaal. Desondanks werden we twee keer eerste, en dat terwijl hij nog veel beter kan. Ik kijk er in ieder geval super tevreden op terug!”, vertelt hij trots. 

Doel

“Ons doel is om de Grand Prix te halen. Ik heb altijd geloofd in Hampton, dus we trainen samen met Geert-Jan hard verder om dit te behalen!”, sluit hij af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Irina Landman - Photo Art Zeeland