Femke de Laat - Nashville SW Pavo Cup Deurne © DigiShots
Femke de Laat - Nashville SW Pavo Cup Deurne © DigiShots DigiShots

Pavo Cup | Veelbelovende halve finale: finalisten bekend!

Dressuur

Donderdag werd in Ermelo de halve finale van de Pavo Cup verreden. Van de 136 jonge en talentvolle vier- vijf- en zesjarigen die hier aan de start kwamen, hebben 19 vierjarigen, 21 vijfjarigen en 12 zesjarigen een plekje weten te bemachtigen voor de finale van zaterdag 6 augustus, waar zij het tegen elkaar zullen opnemen om de felbegeerde titel van Pavo Cup-winnaar. 

Advertisement

Vierjarigen

Bij de vierjarigen wisten Femke de Laat en Nashville Sw (v. Secret) met 91.8 punten naar de winst te rijden in de halve finale. Judith Ribbels en Nanny Mc Phee (v. Vitalis) deelden de tweede plek met Edith Chardon en Dutch Dream (v. Dream Boy). Beide combinaties behaalden een score van 89.8 punten. 

Vijfjarigen

Bij de vijfjaren waren het Daniëlle Heijkoop en Mac Toto USB (v. Glock’s Toto Jr.) die met 87.2 punten naar de hoogste score reden. Op plek twee stonden Saskia van Es en Montrachet (v. Glock’s Toto Jr.) met 85.2 punten. Renate van Uytert-Van Vliet en My Blue Hors Santiano (v. Sezuan) maakten het podium compleet door met een score van 85 punten naar de derde plaats te rijden. 

Zesjarigen

Kirsten Brouwer en Lightning Star (v. Ferguson) schreven met 87.6 punten de zesjarige-rubriek op naam. Robin Heiden en Lakewood (v. Jazz) wisten met 85.4 punten de tweede plaats te bemachtigen. Kirsten Brouwer sloot tevens te top drie af met Lennoxwaard (v. El Capone), die ze naar een score van 84.8 punten reed. 

Finale

In de eerste finaleronde worden maximaal twee combinaties tegelijk in de baan toegelaten. Zij dienen op verzoek van de jury, die bestaat uit Bart Bax en Sven Rothenberger, een aantal verrichtingen te laten zien. Vervolgens worden de beste paarden per leeftijdscategorie in de tweede finaleronde gereden en beoordeeld door gastamazone Eva Möller. 

Bekijk hier uitslagen van de halve finale en de startlijsten van de finale, die op 6 augustus verreden zal worden.

Bron: De Hoefslag