Benen
Falsterbo Horse Show 2022
© DigiShots
Benen Falsterbo Horse Show 2022 © DigiShots DigiShots

Halve finalisten Pavo Cup bekend

Dressuur

Deelnemers van de Pavo Cup hebben zich tijdens de vijf voorselecties in Nederland en België kunnen plaatsen voor de halve finale die gehouden word op 4 augustus in Ermelo. Gister is de laatste voorselectie verreden en vandaag zijn de deelnemers voor de halve finale bekend gemaakt.

Advertisement

Bovenop de voor geselecteerde paarden zijn er nog paarden die zonder voorselectie deel mogen nemen aan de halve finale. Dit betreft goed gekeurde hengsten, hengsten die deelnemen aan de hengstenselectie en paarden die deelnamen aan de laatste selectie voor het WK voor jonge dressuurpaarden.

De hoogst geselecteerde vierjarige is Nabuco van het Goorhof (v. Secret) deze hengst scoorde 90 punten tijdens de voorselectie onder Theo Hanzon. Er komen 50 vierjarigen aan de start tijdens de halve finale, in de finale is er plek voor de beste 20 paarden.

Bij de vijfjarigen was Mac Toto USB (v. Glock`s Toto jr.) de topscoorder van de voorselecties. Hij liep onder Danielle van Heijkoop naar 87 punten. In deze leeftijdsgroep komen 35 paarden aan start in de halve finale, de beste 20 mogen door naar de finale.

Maar liefst 3 paarden met de hoogste score bij de zesjarigen. Lakewood (v. Jazz) scoorde met Robin Heiden 85 punten. Net zoveel punten als Venere (v. Vitalis) met Ricordo Sanavio. Ook L`Unique STH (v. Boston STH) scoorde 85 punten met Nicky Snijder. Bij de zesjarigen komen er 20 paarden aan de start tijdens de halve finale, in de finale is er plek voor de beste 12. De finale wordt op 6 augustus verreden.

Bron: KWPN