Bart Veeze - Imposantos
Bart Veeze - Imposantos Foto: Digishots

Nieuwe selectieformule voor Pavo Cup 2021

Fokkerij
Advertisement
Vorig jaar kon vanwege de maatregelen rondom het coronavirus de finale van de Pavo Cup helaas niet doorgaan. Dit jaar staat de competitie wederom op de agenda. Zondag 15 augustus strijden de 4-, 5- en 6-jarige dressuurbeloftes om de felbegeerde titel. Op basis van uitgebreide evaluaties met deelnemers, regio’s en betrokkenen heeft de organisatie een aantal wijzigingen doorgevoerd.

Wijzigingen

  • Er worden vijf selectiewedstrijden georganiseerd. Vier in Nederland (Noord, Oost/Midden, West en Zuid) en een in België. De exacte data en locaties worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt en worden onder voor de jonge dressuurpaarden optimale omstandigheden. Afhankelijk van de locatie kan de organisatie de wedstrijd loskoppelen van de Centrale Keuringen.
  • Om de uniformiteit in de beoordeling te maximaliseren is er voortaan een juryteam van drie juryleden voor de vierjarige dressuurpaarden en een juryteam van drie juryleden voor de vijf- en zesjarige dressuurpaarden. Per selectiewedstrijd worden twee juryleden uit het vaste team opgesteld.
  • Voorheen plaatsten combinaties die 80 punten of meer hadden gehaald tijdens de selectiewedstrijd zich automatisch voor de halve finale, later aangevuld tot een vooraf vastgesteld aantal combinaties. Dit jaar werkt men met een andere formule: na elke selectiewedstrijd komt er een aangepast tussenklassement. Na de vijfde (laatste) selectiewedstrijd plaatst op basis van de behaalde scores (van hoog naar laag) het vooraf vastgestelde aantal combinaties zich voor de halve finale van donderdag 12 augustus.

Livestream

Alle voorselecties van de Pavo Cup zijn live te volgen via KWPN.tv en ClipMyHorse. Tijdens de voorselecties wordt de toelichting zowel in het Nederlands als in het Engels verzorgd. Uiteraard zijn ook de halve finale (donderdag 12 augustus) en finale (zondag 15 augustus) via de livestream te volgen.   Bron: KWPN Foto: Digishots