Draf
© DigiShots
Draf © DigiShots DigiShots

Succesvolle laatste voorselectie Pavo Cup in Exloo: “Stroop de mouwen maar op!”

Dressuur

Dinsdag werden de laatste Pavo Cup-voorselecties verreden in Exloo. De vier-, vijf- en zesjarigen hebben hier aan de jury kunnen laten zien wat ze in huis hebben, in de hoop te worden geselecteerd voor de halve finale, welke op 4 augustus in Ermelo verreden zal worden. 

Advertisement

Vierjarigen

Bij de vierjarigen sprong de door Bart Veeze voorgestelde Nero (v. Ferguson) eruit. Met drie negens op zijn cijferlijst en een totaal van 88 punten, is hij de duidelijke winnaar van deze laatste selectie. Marian Dorresteijn licht toe: “Het is een imponerend, grootramig paard met veel front. Hij stapt met veel lichaamsgebruik, ruimte en taktzuiverheid. In de draf toont hij veel balans, een mooie schoudervrijheid en veel schwung. In het wijken laat dit paard zien dat hij makkelijk schaart. De galop is bergop met veel sprong en veel balans. Het paard lijkt daarbij een fijne instelling te hebben. Deze combinatie was voor ons als jury de duidelijke winnaar vandaag.”

Vijfjarigen

Bij de vijfjarigen reed Stephanie Berends Miss Toto (v. Glock’s Toto Jr.) naar 82 punten. Ze bleef door de ex aequo-regeling één plaats voor op Maud de Bruin die met Melrose (v. Dream Boy) dezelfde score neerzette. Op de stap na bevatte het protocol van de Miss Toto alleen maar 8,5’en. “Het is een sterk paard met een mooi voorbeen gebruik. Ze beweegt goed vanuit de schouder, met veel knieheffing en beschikt daarbij over een goede balans”, aldus Johan Hamminga. “Melrose is een heel fijn en lichtvoetige merrie en heeft een goede afdruk en veel zelfhouding.”

Zesjarigen

Bij de zesjarigen reed Riccardo Sanavio Venere (v. Vitalis) naar 85 punten. Ook L’Unique STH (v. Boston STH) behaalde hier 85 punten onder Nicky Snijder. “Venere is een fantastisch fijn paard! Een merrie met veel uitstraling en veel bloed. De hele proef toonde zij een mooi opwaarts en lichtvoetig beeld, heel veel gedragenheid en veel balans. Dit paard heeft ook een mooie beentechniek met veel schoudervrijheid. De ruiter stelde het paard goed voor, mooi op lengte en naar de hand toe”, vertelt Johan Hamminga enthousiast. Over L’Unique zegt hij het volgende: “Een heel mooi bloedpaard dat in het geheel iets horizontaler bleef, maar opvalt door de goede manier van stappen. Echt schrijdend door het lichaam met een goede activiteit en zuivere viertakt. De draf is lichtvoetig met balans, een sterk achterbeen en een mooie techniek in het voorbeen door de schoudervrijheid en heffing van de voorknie.” 

Halve Finale

De 50 best geplaatste vierjarigen, 35 best geplaatste vijfjarigen en twintig best geplaatste zesjarigen mogen zich opmaken voor de halve finale in Ermelo op donderdag 4 augustus, waar ze strijden om een plek in de finale, die over twee rondes wordt verreden op zaterdag 6 augustus. “We hebben zeker in de top een stel heel fijne paarden, dus ik durf een spannende strijd wel te garanderen. In de halve finale komen de goedgekeurde hengsten er ook nog bij en ik kan je nu al zeggen dat zij aan deze paarden hun handen vol zullen hebben. Stroop de mouwen maar op!”, zegt Johan Hamminga. 

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: KWPN