Robin van Lierop - About You RS2
Pavo Cup Ermelo
© DigiShots
Robin van Lierop - About You RS2 Pavo Cup Ermelo © DigiShots DigiShots

Robin van Lierop heer en meester tijdens Pavo Cup-voorselectie Ermelo

Dressuur

Tijdens de tweede Pavo Cup-voorselectie die deze keer in Ermelo werd verreden wist Robin van Lierop zijn slag te slaan. Hij won zowel bij de vijf- als zesjarigen. De vijfjarige Marilyn-Dine (v. Daily Diamond) kreeg 85 punten met een 9 voor haar galop. About You RS2 (v. AC/DE) won bij de zesjarigen met 86 punten. Vanwege zijn Duitse afstamming is hij niet door naar de halve finale. Bij de vierjarigen was Norricone VH (v. Morricone) gereden door Jennifer Sekreve topscoorder met 88 punten.

Advertisement

Vierjarigen

“We zagen een mooie zelfhouding die van nature aanwezig is en daarin kon Jennifer een heel sympathiek beeld laten zien. Dit is een heel compleet dressuurpaard”, vertelt jurylid Marian Dorresteijn over de vierjarige Norricone VH. Tweede werd Svenja Grimm met Fall in Love (v. Blue Hors Farrel) met 87 punten gevolgd door twee paarden op de derde plaats. Zowel No Secret (v. Secret) als Most Wanted Nero von Bellin (v. Morricone) kregen 84 punten.

Vijfjarigen

Robin van Lierop stuurde zijn merrie Marilyn-Dine naar de winst met 85 punten. Een puntje minder kreeg de nummer twee, Svenja Grimm met Madison (v. Gamble H). ”Een merrie met veel uitstraling en formaat. Ze laat veel takt zien in de oefeningen.  Soms zou ze nog iets meer mogen gaan zitten, maar in totaal een heel sympathiek beeld”, zei jurylid Bart Bax. Gerdine Marrée reed Massimo (Glock’s Toto Jr.) naar eveneens 84 punten. 

Zesjarigen

In de rubriek voor zesjarige dressuurpaarden verschenen dertien paarden in de ring. Robin van Lierop was eveneens de beste maar ditmaal met zijn hengst About You RS2. “Een paard met veel uitstraling, die een prachtig silhouet heeft in de proef en heel gehoorzaam is”, zei Bart Bax. Cynthia Eggenkamp reed de merrie Lenthe Ce (v. Johnson) naar de tweede plaats met 81 punten. Derde werd Christianne Goes met Accountancy Leonardo VDT (v. Zonik) met 80 punten.

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: KWPN

Foto: Digishots