Emmelie Scholtens - Fenix Pavo Cup 6 Jarige KWPN Kampioenschappen 2015 © DigiShots
Emmelie Scholtens - Fenix Pavo Cup 6 Jarige KWPN Kampioenschappen 2015 © DigiShots DigiShots

Goede resultaten Pavo Cup-voorselectie Turnhout

Dressuur

Afgelopen zaterdag 23 juli vond de Pavo Cup-voorselectie plaats in Oud-Turnhout. Zowel bij de vier, vijf- en zesjarigen zijn mooie resultaten behaald.

Advertisement

Vierjarigen

Met maar liefst 90 punten mag Nabuco van het Goorhof (v. Secret) zich topscoorder noemen. De voskleurige hengst, die uitgebracht wordt onder Theo Hanzon, haalde negens voor alle onderdelen. “Een paard dat het woord ‘compleet’ ook echt verdient”, vertelt jury Marian Dorresteijn. Zij omschrijft de hengst als een paard met een ruime stap met veel takt en lichaamsgebruik, een technisch goede draf met goed uitgevoerde oefeningen en een galop met veel sprong, schoudervrijheid en kracht.

De andere vierjarigen scoorden ook goed. Dertien paarden haalden een score van 80 punten of hoger. De merrie Nizelle (v. Feinrich), gereden door Marijn van Dijk, scoorde een mooie 85 punten die goed waren voor een tweede plaats. Nougatino van de Nethe (v. Governor) scoorde samen met amazone Saskia van Es een derde plaats met 84 punten.

Bekijk de volledige uitslag van de vierjarigen hier.

Vijfjarigen

Ook bij de vijfjarige paarden werden mooie punten gescoord. Danielle Heijkoop behaalde met Mac Toto (v. Glock’s Toto Jr.) een eerste plaats met 87 punten. “Vooral in de draf toont hij heel veel zelfhouding, takt en afdruk”, stellen jury’s Johan Hamminga en Bart Bax. Niet voor niks dat de ruin een prachtige 9,5 voor draf ontving.

De hengst Magnum (v. Furst Romancier) haalde onder Kirsten Brouwer een tweede plaats met 84 punten. De derde plaats was voor de merrie Hexagon’s Miamanda (v. Glock’s Toto Jr.) met een gelijk aantal punten van 84.

Bekijk de volledige uitslag van de vijfjarigen hier.

Zesjarigen

De zesjarige paarden waren met een kleinere groep vertegenwoordigd, maar behaalden eveneens mooie resultaten. De hengst Le Grand Ayden HB (v. Grand Galaxy Win), gereden door Curro Benitez Sanches, scoorde met 84 punten de winnaarstitel. “Een paard met een prachtige zelfhouding die in de draf over heel veel balans en gedragenheid beschikt met veel buiging in de gewrichten”, zegt jury Johan Hamminga. In de galop ziet de jury de zuivere drietakt en de balans in de contragalop als pluspunten. In de stap zou de hengst nog meer kunnen schrijden.

Drie combinaties, La Luce (v. Glamourdale) onder Kirsten Beckers, Leriana (v. Giovanni) onder Benthe Broeren en Luna G (v. Governor) onder Maxime Osse, behaalden een gezamenlijke tweede plaats met 80 punten.

Bekijk de volledige uitslag van de zesjarigen hier.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: ©DigiShots