Draf
Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2016
© DigiShots
Draf Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2016 © DigiShots DigiShots

Pavo Cup | Geselecteerde paarden voor halve finale bekend

Algemeen

Op 12 augustus vindt de halve finale van de Pavo Cup in Ermelo plaats. Gisteren vond in België de laatste selectie plaats. Het KWPN maakt nu de geselecteerde paarden voor de halve finale bekend.

Advertisement

Juryleden halve finales

Naast de paarden die via de voorselecties geselecteerd zijn, mogen ook KWPN-goedgekeurde hengsten deelnemen aan de halve finale. Dit geldt ook voor de deelnemers van de derde observatie voor het WK Jonge Dressuurpaarden. De halve finale voor vierjarige paarden wordt beoordeeld door Grand Prix-ruiter Brecht D’Hoore en jonge paardenspecialist Emmelie Scholtens. Voor de halve finalerubrieken van de vijf- en zesjarigen paarden, nemen olympiërs Sven Rothenber en Coby van Baalen plaats achter de jurytafel.

Goed scorende vierjarigen

Acht vierjarige paarden scoorden in de voorselecties 85 punten of meer. GLOCK’s Toto Jr-zoon My Toto liep onder Ingrid Ockhuisen-Malan zelfs naar 91 punten. Op de tweede plaats staat My Precious (v. Ferguson). Deze merrie liep onder Kirsten Brouwer naar een knappe score van 89 punten. De merrie Escalove (v. For Romance) maakt met 88 punten de top drie compleet. Zij kwam onder Mandy Dokter in de ring.

Gedeelde eerste plaats

Bij de vijfjarige paarden vielen de hoogste scores iets lager uit. Debbehoeve’s Linvasion (v. Sir Donnerhall) liep naar een gedeelde eerste plaats met 84 punten. De ruin werd voorgesteld door Marije van Thuijl-Tromp. De eerste plaats werd gedeeld met de merrie Linskymorijke (v. Negro), die werd gereden door Mariëlle Spierings. De tweede plaats was voor Licor (v. Vivaldi). Dirk-Jan van de Water stuurde de hengst naar 83 punten.

Gedeelde tweede plaats

Bij de zesjarigen ging King of Diamonds er met de winst vandoor. Rachelle Seijbel stuurde de zwarte ruin naar 86 punten. Onder Svenja Krimm liet ook de merrie Kadiene (v. Zhivago) zich goed zien. Zij mocht 85 punten in ontvangst nemen van de jury. Hier weer een gedeelde plaats: Femke de Laat zorgde ervoor dat ook Kroonjuweel BH (v. Sir Donnerhall) 85 punten behaalde.

Klik hier voor een lijst van de geselecteerde paarden halve finale.

Bron: KWPN

Foto: DigiShots.nl