Afbeelding
Foto: Timo Martis

Data selecties Pavo Cup bekend

Dressuur

De jonge vier-, vijf- en zesjarige KWPN dressuurbeloftes strijden deze zomer weer om de titel Pavo Cup-kampioen. KWPN heeft de data en locaties van de selectiewedstrijden bekend gemaakt.

Advertisement

Via de selectiewedstrijden plaatsen de meest complete paarden zich voor de halve finale. In totaal staan er vijf selectiewedstrijden op de planning. Vier in Nederland en één in België:

21-jul     Noord   Tolbert
23-jul     Oost      Ermelo
27-jul     West     Houten
30-jul     Zuid       Riel
31-jul     België    Oud-Turnhout

De inschrijving is inmiddels geopend.

Nieuwe formule

Voorheen plaatsten de combinaties die 80 punten of meer hadden gehaald tijdens de selectiewedstrijd zich automatisch voor de halve finale, later aangevuld tot een vooraf vastgesteld aantal combinaties.

Dit jaar werkt men met een nieuwe formule: na elke selectiewedstrijd komt er een aangepast tussenklassement. Na de vijfde - en dus laatste - selectiewedstrijd zal op basis van de behaalde scores (van hoog naar laag) het vooraf vastgestelde aantal combinaties (50 vierjarigen, 35 vijfjarigen en 20 zesjarigen) zich plaatsen voor de halve finale die op donderdag 12 augustus in Ermelo plaats vindt.

Livestream

Alle voorselecties van de Pavo Cup zijn live te volgen via KWPN.tv en ClipMyHorse. Ook de halve finale (donderdag 12 augustus) en de finale (zondag 15 augustus) kun je via de livestream op KWPN.tv volgen.

Het is not niet bekend of de dan geldende maatregelen het toestaan om publiek te ontvangen.

Bron: KWPN

Foto: Timo Martis