Afbeelding

Gladys Neuteboom over 244 punten in Z1 met Limited Edition: “Hij komt met zijn 1,56M prima mee tussen de grote paarden”

Dressuur

Toen Gladys Neuteboom de destijds 3,5-jarige Limited Edition kocht, begonnen ze aan een hobbelige weg waarbij het Z ter doel werd gesteld. Ondertussen heeft de combinatie zo de smaak te pakken dat niet alleen het doel bereikt is, maar dat niks ze meer in de weg staat om nog meer grenzen te verleggen. Onlangs scoorde de combinatie 244 punten in het Z1, wat de teller op vier winstpunten zet. 

Advertisement

Ritme behouden

“Limited Edition voelde super aan tijdens het losrijden en dit konden we mooi vast houden tijdens de proef”, steekt de amazone vrolijk van wal. “Ondanks wat spanning kon ik hem fijn de baan door sturen. Het galopgedeelte voelde heel fijn aan en wat dat betreft zat ik met de jury zeker op één lijn. Uit het drafgedeelte kunnen we de volgende keer wel meer halen. Tijdens de training wordt hij zo gaaf en dat ritme moeten we nog vinden in de proef. Van deze score durfde ik eigenlijk alleen maar te dromen. Dat het gevoel wat Limited mij gaf nu terug te zien was in de punten, maakt mij heel blij en trots.”

Ontspanning

Ze vervolgt: “De eenvoudige galopwissels en de uitgestrekte en verruimde onderdelen in de galop sprongen er echt uit. De inzet van het appyument gaat heel goed, maar we moeten nog iets meer werken aan het behouden van de ontspanning en balans. Ook de verzamelde stap gaan we meepakken de komende tijd, omdat hij daar nog wel eens afgeleid in raakt.” 

Niet de makkelijkste

De 14-jarige ruin al sinds hij drie is in eigendom van Neuteboom en haar zusje. “We kochten hem toen hij net zadelmak was. Het was zeker niet het makkelijkste paard, maar hij was gelijk al goudeerlijk en gaf ons meteen een heel vertrouwd gevoel. Ik ben ontzettend trots op hem en wat wij samen bereikt hebben, hij is 1.56M en redt het prima tussen alle grote paarden. In de eerste instantie was het ons doel om het Z te behalen, nu dat gelukt is willen we ook heel graag door naar het Z2. Al blijft plezier maken het belangrijkst.”

Leergierig

“In het begin was het zeker niet makkelijk, maar hij liet al snel zien dat hij goed mee kon komen omdat hij heel leergierig is en een top karakter heeft. De trainingen en de wedstrijden gingen vanaf het L al heel snel en ook nu we richting de verzamelingen gaan merk ik dat hij het steeds makkelijker vindt. Het gaat zeker niet vanzelf omdat hij ook echt een eigen en duidelijk mening heeft, maar dat maakt het alleen maar leuk. Elke training is weer anders. Op dit moment is het mijn doel om Z2 met winstpunten te halen, uiteindelijk zou ik het heel gaaf vinden om op Jumping Amsterdam te rijden, al is het gewoon een training”, sluit ze gedreven af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit Gladys Neuteboom