Melissa van Noordennen en Kexpressia
Melissa van Noordennen en Kexpressia Foto: Privébezit

Melissa van Noordennen: “Nog steeds heel blij met de keuze om haar terug te halen”

Dressuur

Hoewel Melissa van Noordennen en haar zevenjarige Kexpressia (v. Expression) een lange weg hebben afgelegd, waarbij lang niet alles van een leien dakje ging en de vosmerrie zelfs te koop heeft gestaan, hebben ze nu de smaak goed te pakken wat de trainingen en wedstrijden betreft. 

Advertisement

“Ze was best wel moeilijk”

In 2018 was Melissa’s ponytijd voorbij en werd het tijd om een paard te kopen waar ze mee verder kon in de sport. Ze ging als eerste de toen driejarige Kexpressia bezichtigen bij Rick en Marjolein Moes en besloot meteen voor haar te gaan. “Ze was in het begin best wel moeilijk”, steekt Melissa van wal. “Ze was altijd heel chagrijnig en zat in de stal al niet lekker in haar vel. Tijdens het rijden deed ze ook veel staken. Ongeveer twee jaar geleden werd het zo erg dat ik dacht dat ik niet meer met haar overweg kon en we hebben besloten haar te verkopen. Ze is toen naar Marijke van Schaik gegaan voor de verkoop en daar heb ik in die tijd ook meteen een ander paard gekocht, die ik nu nog steeds heb.”

Nog een kans geven

De verkoop van de vosmerrie verliep niet heel soepel, mede doordat de corona-tijd toen net begon. “Toen ze daar vier maanden stond, zijn we nog eens bij haar gaan kijken. We wilden haar toch wel weer graag een keer zien. Het gekke was dat ik toen gewoon kon opstappen en er zo mee weg reed. Ze was in die vier maanden zo veranderd, dat we een week later besloten haar tóch te houden en het nog een kans te geven. Sindsdien trainen we bij Jos Hogendoorn en dat klikt ontzettend goed.”

“Heel blij met die keuze”

“Al dat ‘gemene’ is er nu volledig uit. Ik denk dat ze in die vier maanden echt haar rust heeft gevonden en ze daarom nu veel beter in haar vel zit. Het is nu echt een gemakkelijk, vrolijk en lief paard, dus ik ben nog steeds heel blij met de keuze om haar terug te halen. Ook op wedstrijd gaat het de laatste tijd erg goed. Het is wel eens met ups en down gegaan, maar over het afgelopen seizoen in het M1 mag ik zeker niet klagen. Op de regiokampioenschappen werden we zelfs vierde. We mochten helaas net niet door naar het NK, maar Kiara deed het super goed!”

“Heel verschillend”

De combinatie traint thuis al richting het Z en hoopt zo snel mogelijk door te stromen. “Ik wil alles eruit proberen te halen en proberen zo ver mogelijk te komen, maar Kiara is mijn eerste paard, dus ik moet ook nog veel leren. Het is natuurlijk ook afwachten hoe veel Kiara aankan, maar wij zien zelf veel potentie voor het hogere werk. Met mijn andere paard Loverboy hoop ik ook zo ver mogelijk te komen als we aankunnen. Onderweg nemen we dan bijvoorbeeld de regiokampioenschappen en misschien zelfs een NK mee. Het leuke is dat Kiara en Loverboy echt maatjes zijn. Ze zijn in zowel hun karakter als rijden heel verschillend, maar kunnen het wel ontzettend goed vinden”, sluit Melissa af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.