Lotte Schippers en Metione CS
Lotte Schippers en Metione CS Foto: Estelle Roelofs Images

Lotte Schippers: “We hebben nog een lange weg te gaan, maar ze pakt alles heel goed op!”

Dressuur

Vrijdag reden Lotte Schippers en haar vijfjarige Metione CS (v. Ferdinand) op de Ruiterweek in Beesd twee keer naar de winst in de klasse M1. Hoewel de jonge merrie nog sterker moet worden en ervaring op moet doen, zijn ze al op de goede weg naar hun grote doelen voor de toekomst: het sportpredicaat halen en Zware Tour starten. 

Advertisement

Eerste wedstrijd

Lotte en haar vader kochten de merrie als tweejarige uit de weide met het oog op de sport. “Ik heb haar zadelmak gemaakt toen ze drieënhalf was, maar daarna heeft ze een hele lange tijd niks gedaan omdat ik zwanger was. Vorig jaar augustus zijn we weer aan de slag gegaan en in december reed ze haar eerste wedstrijd”, vertelt Lotte.

“Ontzettend blij met haar”

Van paarden met hetzelfde karakter als Metione wil Lotte er graag meer op stal hebben. “Ze is echt super lief, wil altijd werken en werkt ook altijd mee. Ze is scherp, maar wel ontzettend braaf en kijkt nergens naar. Het is echt opstappen en wegrijden, waar je ook bent. Dat is sinds het begin al zo en maakt haar een heel fijn paard om mee te werken. Ze zal me nooit in de steek laten en vindt het ook ontzettend leuk om mee te gaan naar springles. Dan springt ze met alle enthousiasme het parcours rond. Het is een heel fijn paard en we zijn ontzettend blij met haar!”

“Super tevreden”

Vrijdag ging de combinatie op de Ruiterweek in Beesd van start in de klasse M1. Met mooie scores van 67,67% en 69,83% reden ze twee keer naar de eerste plaats. “In de eerste proef ging alles vrijwel vanzelf. We hebben hier en daar iets veranderd in het losrijden, omdat ze voorheen nog een beetje in zichzelf keerde op wedstrijd. Vrijdag kon ik voor het eerst de proef rijden zoals we dat thuis ook doen, dus daar was ik heel erg blij mee. Zonder de punten gezien te hebben, waren wij al super tevreden met hoe het ging. Dat dat gevoel vervolgens bevestigd wordt met zulke punten, is natuurlijk nog eens extra fijn. Dat geeft toch aan dat we op de goede weg zijn!”


Foto: Demi Smit Fotografie

“Ze doet het altijd”

Hopelijk weten ze dit goede gevoel vast te houden, want op 29 juli rijden ze mee op de Gelderse Kampioenschappen. “We hebben tussendoor geen wedstrijden meer gepland, maar ik denk ook niet dat dat nodig is. De kampioenschappen zijn op gras, maar dat maakt voor Metione niet uit. Er zijn altijd nog dingen die beter kunnen, maar ze doet het wel altijd. Ik denk dat dat wel heel mooi is, zeker voor haar leeftijd. Dan kun je ook best een keer een foutje maken in de proef. Ze moet nog sterker worden en kilometers maken, maar we zijn op de goede weg. Ik hoop op de kampioenschappen ook weer een fijne proef kunnen rijden, zoals we ze thuis ook rijden. Dat is voor mij het belangrijkste.”

Hoge verwachtingen

Lotte kocht de merrie voor de sport en hoopt dan ook het sportpredicaat te halen met haar.
“Ik zou het leuk vinden als ze mee mag lopen op het NK, maar als dat niet lukt, is het ook niet erg. We trainen gewoon lekker door voor het sportpredicaat en willen haar laten opnemen door het stamboek. Vanaf daar gaan we verder trainen. Ik heb mijn Lichte Tour-ruin eerder dit jaar verkocht, maar ik wil toch wel graag Zware Tour rijden in de toekomst. Ik hoop dat met Metione te kunnen doen, maar dat is nog een lange weg. Ze pakt alles tot nu toe heel erg goed op, dus we hebben wel hoge verwachtingen van haar!”, sluit ze af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Estelle Roelofs Images en Demi Smit Fotografie

Afbeelding