Nienke Wulff en Nibali
Nienke Wulff en Nibali Foto: Fardeau's Fotografie

Nienke Wulff over winst Friese Kampioenschappen: “Heel erg blij met hoe het ging!”

Dressuur

Afgelopen weekend wist Nienke Wulff maar liefst twee paarden naar de top drie te rijden op de Friese Kampioenschappen in Harich. Met de vierjarige Nibali (v. Ferdinand) wist ze met een gemiddelde score van 68,92% de L1 op naam te schrijven en zo haar veertiende kampioenstitel binnen de slepen. En dat terwijl het pas de vijfde wedstrijd van de combinatie was. 

Advertisement

Kampioenstitel

“Dit is wel pas mijn eerste kampioenstitel bij de paarden. De andere waren met meerdere pony’s, dus dit is wel een beetje anders”, lacht Nienke. “Ik rij Nibali voor zijn fokker en eigenaar Teije Jongsma, de man van Kim Jacobi. Kim fokte altijd al dressuurveulens uit haar merrie, maar toen heeft Teije ook een merrie gekocht en daar is als eerste Nibali uitgekomen. Ik kom al mijn hele leven bij hen over de vloer en les daar ook altijd, dus toen vroegen ze of ik hem wilde rijden. Eind vorig jaar is hij beleerd en daarna ben ik hem gaan rijden.”

“Heel blij”

“Nibali is een ontzettend lief en meewerkend jong paard. Hij heeft nog nooit een stap verkeerd gezet, is enorm geduldig en kijkt nergens naar. Je rijdt er zo op weg. Vrijdag reden we de voorrondes van de Friese Kampioenschappen en dat was zijn vierde wedstrijd, maar hij liep hartstikke braaf zijn rondje. Hij doet gewoon zijn ding en is altijd blij en vrolijk; het is echt een schatje. De finaleproef op zondag was dus zijn vijfde wedstrijd en hij deed alsof hij nooit iets anders heeft gedaan. Ik was ook heel erg blij met de proef. Er zit natuurlijk wel hier en daar een rommeltje in vanwege zijn leeftijd, maar verder was het van het begin tot eind een foutloze proef. Kim, Teije en ik waren na de proef al heel erg blij met hoe het gegaan was. Toen ik hoorde dat we kampioen waren, was dat natuurlijk nog extra mooi! Iedereen die was komen kijken, zei ook dat het een heel fijn beeld was, dus dat is een heel mooi compliment.”

NK

Met haar eigen zevenjarige Kirkara De Jeu (v. Negro) werd Nienke afgelopen weekend derde in de klasse M2, wat betekent dat ze ook met haar van start zal gaan op het NK. “Ik hoop Nibali voor het NK nog iets stiller in de aanleuning te krijgen en het zou ook mooi zijn als hij nog iets aan kracht wint, maar dat heeft natuurlijk tijd nodig vanwege zijn leeftijd. Met Kyra wil ik op de travers gaan focussen. Die vinden we beide lastig en dat is sinds de nieuwe proeven een dubbelteller, dus daar gaan we nog even flink op oefenen.”

Toekomst

“Met Nibali wil ik ook de Indoorkampioenschappen graag rijden in het L2. Hij is pas vier, dus hij mag ook nog niet door naar een hogere klasse. Vanaf daar gaan we dan gewoon steeds iets verder trainen. Kyra krijgt volgend jaar in april een veulentje van For Ferrero. Ze heeft drie jaar geleden ook een veulen gekregen en dat jonge paard staat sinds kort bij ons op stal, dus dat is heel erg leuk. Daarnaast wil ik voor haar graag het sportpredicaat halen. Ik hoop heel stiekem dat dat nog voor het veulen lukt, maar dat hangt er ook vanaf hoe zij zich voelt en hoe ze het blijft doen. Na een weekje vakantie na het NK gaan wij ook ons Z-debuut maken, want daar is ze klaar voor!”, sluit Nienke af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mphorses.nl is niet toegestaan  

Foto: Fardeau’s Fotografie