Alexandra Delemarre en Café Noir
Alexandra Delemarre en Café Noir Foto: Privébezit

Alexandra Delemarre: “Heel erg leuk om na vier jaar weer terug in de ring te zijn”

Dressuur

Alexandra Delemarre en haar vijftienjarige Café Noir (v. United) zijn nog niet heel lang een combinatie, maar weten hier en daar toch al wat prijzen binnen te slepen. Zo reden ze zaterdag op hun eigen stal nog naar nette scores van 67,14% en 63,71% in de klasse Z1, wat goed was voor de eerste plaats. 

Advertisement

“Hij geeft altijd 200%”

Alexandra heeft de vijftienjarige ruin sinds december in haar bezit. Ze viel bij het bezichtigen meteen voor zijn lieve en werkwillige karakter. “Ik ben gewoon via internet gaan zoeken naar een nieuw paard en zo ben ik bij hem terecht gekomen. We zijn drie maanden geleden begonnen met wedstrijden rijden. Hij is enorm werkwillig en geeft altijd 200%. Dat is aan de ene kant heel erg fijn, maar aan de andere kant ook wel lastig. Daarin merk ik dat we nog veel meer een combinatie moeten worden en aan elkaar moeten wennen”, vertelt ze. 

“Heel fijn kunnen rijden”

Van buiten lijk Café Noir een koele kikker, maar vanbinnen kan hij nog best veel spanning opbouwen. Gelukkig vindt de combinatie daar steeds meer een eigen weg in, waardoor ze er al beter mee kunnen omgaan dan voorheen. “Ook zaterdag heb ik heel fijn kunnen rijden. Het was voor ons een thuiswedstrijd, want hij werd bij ons op stal georganiseerd. Nu vindt hij het op stal gek genoeg spannender dan op vreemd terrein, maar ik heb toch eigenlijk heel erg fijn kunnen rijden. Hij scoorde vooral goed op de galoponderdelen, dus daar was ik heel erg tevreden over. Ik zag dit ook een beetje als een oefening voor komend weekend, want dan rijden we de Regiokampioenschappen.”

Terug in de ring

Na de kampioenschappen wil Alexandra de ruin een tijdje thuis houden om goed door te trainen voor het Z2. “We hebben een beginnetje gemaakt aan de wissels, maar ze zijn nog niet helemaal bevestigd, dus dat wil ik thuis eerst voor elkaar krijgen. Verder wil ik proberen zo ver mogelijk te komen met hem. Ik heb zelf vier jaar geen wedstrijden gereden, omdat ik daar geen geschikt paard voor had, dus ik vind het al heel erg leuk dat ik nu weer terug ben in de wedstrijdring. Wie weet halen we de Subtop zelfs, dat zou ik wel heel erg leuk vinden!”, sluit ze af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan