Michelle Goedhart en Floret VZ
Michelle Goedhart en Floret VZ Foto: Irina Landman

Michelle Goedhart: “Hij gaf alles wat hij in zich had, dus ik kreeg echt dat wow-gevoel!”

Dressuur

Toen Michelle Goedhart een aantal maanden geleden weer graag een paard wilde om de sport mee in te gaan, kwam ze uit bij de twaalfjarige Floret VZ (v. Vivaldi), met wie ze een enorm goede klik heeft. Zaterdag reed de combinatie naar de eerste en tweede plaats in het M1. 

Advertisement

Goede klik

Michelle vormt pas een kleine drie maanden een combinatie met de twaalfjarige ruin. “Ik heb vorig jaar een aantal paarden gereden voor zijn eigenaar, Antoon Koenen, en nu kreeg ik van hem de mooie kans om Floret vanuit mijn eigen locatie te trainen. Ik heb zelf vijf paarden, waarvan een aantal zich al bewezen hebben in de sport”, vertelt ze.

Opgebloeid 

“Floret en ik hebben echt een enorm goede klik. Ik denk zelfs beter dan met mijn eigen paarden”, lacht ze. “Sinds hij bij mij op stal staat, staat hij overdag buiten en ’s nachts op stal. Daar is hij enorm van opgebloeid. Het is een heel ander paard en hij wil alles voor me doen. Dat is zo leuk om te zien! Ook op wedstrijd blijft hij gaan en doet hij altijd zijn best voor me.”

Wow-gevoel 

Zaterdag reed de combinatie haar tweede M1-wedstrijd. Met scores van 63,17% en 63,83% reden ze naar de eerste en tweede plaats. “In de eerste proef verbaasde hij me echt heel erg. Voor mijn gevoel gaf hij alles wat hij in zich had, dus ik kreeg echt dat wow-gevoel! In de tweede proef was hij een beetje moe. Ik weet dat ik dat bij hem dan beter kan toelaten. Als ik er te veel aan blijf rijden, gaan we fouten maken die ik dan moet afstraffen, terwijl hij ze niet met opzet maakt. Dat wil ik niet en vind ik zonde.”

Doelen

De combinatie zal op 29 juli deelnemen aan de Regiokampioenschappen en hoopt zich dan ook te kwalificeren voor het NK. Daarnaast wil Michelle voor het einde van het jaar graag hun startbewijs voor het Z2 op zak hebben. “Ik wil hem de tijd geven om zich te ontwikkelen. Ik denk dat dit zeker een haalbaar doel is, maar je weet nooit hoe het loopt. Daarna gaan we gewoon kijken wat er mogelijk is. Ik ben nog maar twintig, dus ik hoop U25 te kunnen starten in de toekomst!”, sluit ze af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: Irina Landman