Annemiek Boven en Wester Aikema’s Diezel
Annemiek Boven en Wester Aikema’s Diezel Foto: DigiShots

Annemiek Boven Gronings Kampioen Z2: “Elke wedstrijd met Diezel is heel erg speciaal”

Dressuur

Annemiek Boven en haar vijftienjarige Wester Aikema’s Diezel (v. Hagelkruis Valentijn) wisten vorige week de titel Gronings Kampioen Z2 Pony’s op naam te schrijven. Met het Nederlandse Kampioenschap in zicht eindigt hier voor Annemiek langzaam haar tijd bij de pony’s. Na het NK zal ze zich volledig gaan richten op de paarden en daarvoor staat haar nieuwe toekomstpaard al klaar. 

Advertisement

Op slag verliefd

Vier jaar geleden ging Annemiek op zoek naar een meer ervaren pony, omdat ze echt verder wilde in de dressuursport. “We hebben alleen Diezel bezichtigd, maar we waren meteen gek op hem. Hij is heel stoer en heeft een bijzonder karakter. Ik had gelijk een klik met hem en dat is nooit meer weggegaan”, steekt Annemiek van wal. 

Wennen

Hoewel ze in het begin best wel wat moeite hadden om een goede combinatie te vormen, is dat uiteindelijk helemaal goedgekomen. “We hebben best veel tijd nodig gehad om aan elkaar te wennen, maar dat heeft uiteindelijk erg goed uitgepakt. Diezel is heel lief, maar ook stoer en dat weet hij van zichzelf. Zodra we op wedstrijd zijn, weet hij dat het moet gebeuren en doet hij altijd zijn best.”

Mooi commentaar

Vorige week reed de combinatie mee op de Groningse Kampioenschappen. Hier reden ze eerst een normale Z2-proef, waar ze een score van 65,27% voor kregen. Daarna reden ze naar 67,06% in de kür op muziek, waarmee ze de titel Gronings Kampioen Z2 Pony’s op naam wisten te schrijven. “De proef ging heel erg goed. Ondanks het juryverschil, had ik zelf een goed gevoel en kregen we mooi commentaar. Ook de kür ging heel erg goed. Diezel wordt altijd erg enthousiast van de muziek, dus hij deed er ook nu weer een schepje bovenop!”, vertelt ze trots. “Bij iedere jury stond erbij dat we een mooie combinatie vormen en het er harmonieus uitzag. Daar was ik super blij mee, want dat vind ik ook belangrijk. Dat was heel mooi commentaar!” 

Afscheid nemen

Helaas zal Annemiek binnenkort afscheid moeten nemen van Diezel, omdat ze de overstap gaat maken naar de paarden. “Elke wedstrijd met hem was voor mij speciaal. In 2020 wilden we eigenlijk ons internationale debuut maken, maar dat is helaas niet meer gelukt door corona. Dat is natuurlijk super jammer, maar desondanks hebben we samen hele mooie wedstrijden mogen rijden en heb ik ontzettend genoten van mijn tijd met hem. Na het NK komt er helaas een einde aan, maar dat is niet anders.”

“Heel fijn om mee te werken”

Gelukkig heeft Annemiek haar toekomstige topper, de zesjarige Lili (v. Guardian S), al klaar staan op stal. “Haar hebben we vorig jaar gekocht. Ik ben haar aan het opleiden en breng haar nu uit in het M1. Het gaat super goed met haar, maar we moeten samen nog meer ervaring opdoen en aan elkaar wennen. Ik denk dat het helemaal goed gaat komen, want het is een heel fijn paard om mee te werken. We zijn beide nog erg jong, maar ik hoop wel zo ver mogelijk te komen met haar. We fokken zelf ook, dus ik hoop met deze jonge paarden binnenkort ook aan de slag te kunnen gaan!”, sluit ze af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots