Thamar Zweistra - Hexgons Ich Weiss
CHIO Rotterdam 2022
© DigiShots
Thamar Zweistra - Hexgons Ich Weiss CHIO Rotterdam 2022 © DigiShots DigiShots

CHIO Rotterdam | Dagboek Thamar Zweistra: “Trots op onze paarden en ons team!”

Dressuur

Nadat Lynne Maas en Dinja van Liere zaterdagmiddag al aan de start kwamen in de Grand Prix Special van de Nations Cup dressuur, was het zaterdagavond aan Thamar Zweistra en Emmelie Scholtens om te laten zien wat zij in huis hebben in de Grand Prix Freestyle. Beide combinaties reden een prachtige kür, waardoor ze de zege ruimschoots zeker wisten te stellen. Nederland werd dan ook voor de derde keer op rij winnaar van de Nations Cup dressuur van CHIO Rotterdam. In dit laatste dagboek vertelt Thamar over haar fantastische kür, de winst voor Nederland en de laatste WK-observatie voor het WK in Herning.

Advertisement

“Echt zoals het moest gaan!”

In het dagboek van donderdag vertelde Thamar al dat ze blij was dat ze de kür mocht rijden met Hexagon’s Ich Weiss (v. Rubiquil), omdat dat echt hun ding is. En dat bleek zaterdagavond te kloppen. Alleskunner Ich Weiss danste door de baan met enorm veel power, expressie en gedragenheid. Thamar, Ich Weiss en het publiek genoten duidelijk. Dat Thamar op één moest komen te staan was iets waarover de juryleden het unaniem eens waren. Met haar geweldige score van 78,09% ging ze dan ook even aan kop, maar eindigde ze de uiteindelijk op de derde plaats achter Patrik Kittel en Emmelie Scholtens. “Ik was echt héél blij met de kür”, begint Thamar. “Ich Weiss vond het een klein beetje spannend toen ik de baan in kwam, maar hij kwam weer heel snel terug naar hoe ik hem had in het losrijden. Hij liep heel ontspannen naar de hand toe en we werden lekker meegenomen door de muziek. Ik heb heel fijn gereden en was er heel blij mee. Het ging echt zoals het moest gaan!”


Thamar Zweistra - Hexgons Ich Weiss CHIO Rotterdam 2022 © DigiShots - DigiShots

Mooie kans

“Het is een hele mooie kans om deel uit te maken van zo’n team. Iedereen moedigde elkaar aan, dus het wordt dan toch nog iets meer een teamsport. De muziek stond bij mijn kür iets zachter dan bij de soundcheck zaterdagochtend, dus Lynne rende al snel naar boven om de muziek harder te zetten. Je bent echt voor elkaar bezig, dus dat maakt het heel erg leuk om hier deel van uit te mogen maken. Ik denk dat we heel trots mogen zijn op onze paarden en ons team!”


The Netherlands winner Nations Cup CHIO Rotterdam 2022 © DigiShots - DigiShots

CHIO Aachen

Dinsdag vertrekken Thamar en haar andere toppaard Hexagon’s Double Dutch naar CHIO Aachen om hier de laatste WK-observatie te rijden. Thamar nam de veertienjarige Johnson-zoon al mee naar Rotterdam ter voorbereiding op Aken. “Double vond het niet zo leuk dat hij zelf niet mee de ring in mocht en de aandacht wat meer voor Ich Weiss was”, lacht Thamar. “We hebben wel heel fijn kunnen trainen. We hebben thuis natuurlijk een heel groot bedrijf, dus ik vond het fijn om me nu even op alleen deze twee paarden te focussen.”

“Als ik mee mag, zal het met Ich Weiss zijn”

Na de laatste WK-observatie zal bondscoach Alex van Silfhout het Nederlandse team voor het WK in Herning in augustus bekend gaan maken. Hoewel Thamar en Ich Weiss zich in de Freestyle van hun beste kant hebben laten zien, is nog niks zeker. “We moeten allemaal nog rijden in Aken, dus ik wacht het maar gewoon af. Ik denk dat Alex voorlopig nog even zijn mond houdt, maar Double ging iets minder goed op het NK en ook in Exloo liep Ich Weiss beter, dus als ik mee mag, zal het met Ich Weiss zijn.” De komende week krijgt de Rubiquil-zoon de tijd om lekker te ontspannen. “Hij hoeft niet mee naar Aken, dus hij staat lekker in de paddock en heeft een weekje vakantie!”, sluit Thamar af.

Bekijk hier de kür van Thamar en Ich Weiss

Bekijk hier alle uitslagen van CHIO Rotterdam

Bron: De Hoefslag

Thamar Zweistra - Hexgons Ich Weiss
CHIO Rotterdam 2022
© DigiShots
The Netherlands winner Nations Cup
CHIO Rotterdam 2022
© DigiShots