Sophie Sassen en Vino van Blommerschot
Sophie Sassen en Vino van Blommerschot Foto: Bibi Bosch

Sophie Sassen: “Ik geniet enorm van hun leergierige en goudeerlijke karakters!”

Dressuur

Sophie Sassen ging zaterdag op de selectiewedstrijd in Meerlo van start met haar vijfjarige Vino van Blommerschot (v. Movie Star) en vierjarige Amalia’s Pieter (v. Vlagberg’s Bowden). De twaalfjarige amazone wist met beide pony’s naar mooie scores te rijden en timmert zo aan de weg naar haar grote droom: internationale wedstrijden rijden.

Advertisement

Kampioenen

“We hebben Vino als driejarige gekocht van Henk Ebbers”, begint Sophie. “Hij was toen op de hengstenkeuring reservekampioen geworden. Henk Ebbers dacht dat Vino goed bij mij zou passen vanwege zijn leergierige karakter en dat klopt ook! Pieter hebben we nu zo’n drie maanden en hij komt ook bij Henk Ebbers vandaan. Hij werd als vierjarige kampioen van het verrichtingsonderzoek.”

“Super blij”

Sophie mocht zaterdag als eerste in de ring verschijnen met Vino. “Zaterdag liep Vino zoals altijd heel fijn. Hij was heel ontspannen en we hebben een mooie, foutloze proef kunnen rijden. Hij heeft vaak wat moeite met in balans blijven in de contragalop, maar zelfs dat ging zaterdag heel erg goed, dus daar was ik super blij mee! Ik was heel erg tevreden met onze score van 66,00% en we werden eerste in het M1 en tweede in handicap met het M2.”

Goudeerlijk

“Vino loopt eigenlijk altijd wel in de prijzen. Zo zijn we afgelopen seizoen reservekampioen geworden in de klasse D/E-L1. Hij heeft echt een geweldige achterhand, beweegt heel groots, is heel braaf en heeft een goudeerlijk karakter. Hij is ontzettend leergierig en werkwillig. In de lessen wil hij soms zó goed zijn best doen dat ik hem echt even tegen moet houden, maar ik geniet enorm van zijn leergierige karakter!”

Verschijning 

Daarna was het de beurt aan Pieter om Sophie te helpen schitteren in de ring. De combinatie wist met een score van 68,00% naar de tweede plaats te rijden in de klasse B, achter Loes Knoops. “Ook Pieter liep heel fijn en ontspannen. We hadden helaas een fout bij het aanspringen in galop. Dat heeft ons best wat punten gekost, maar dat is natuurlijk ook logisch. We moeten elkaar nog beter leren kennen en meer routine krijgen. Ik ben al heel erg blij dat we zo fijn en ontspannen hebben kunnen rijden. Ook hij heeft een heel leergierig en goudeerlijk karakter. Hij doet altijd zijn best, beweegt heel groot en is echt een hele verschijning als hij de ring binnenkomt, hij lijkt wel een hengst!”

Droom

“Met Vino is mijn grote droom om internationaal te starten, dus daar ben ik hem nu zelf voor aan het opleiden. Ik hoop dat stiekem volgend jaar al te kunnen doen. Uiteindelijk wil ik dat ook graag met Pieter, maar wij moeten elkaar eerst nog wat beter leren kennen. Voor de komende tijd wil ik me met beide pony’s vooral gaan richten op de voorrondes van het Dutch Pony Championship. We trainen daarom twee keer per week bij Romy Bemelmans, maar dat is best een lange reis voor ons. Ik zit op tweetalig VWO, dus ik moet dan in de auto mijn huiswerk maken, maar dat is het allemaal waard. We hebben onlangs ook een veulen gekocht, zodat ik daarmee later bij de paarden kan gaan starten. De opvolger voor over een paar jaar staat dus al klaar!”, vertelt Sophie trots. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan