Dordja Kroese en Escapade
Dordja Kroese en Escapade Foto: Privébezit

Dordja Kroese: “Ik ben als kleine guppy begonnen en nu rijden we L1!’’

Dressuur

Afgelopen zondag reed Dordja Kroese in Bakkeveen haar L1-debuut met haar dertienjarige Escapade (v. Big Star). Met scores van 62,67% en 59,83% behaalde de combinatie de tweede en derde plaats.

Advertisement

“Het klikte meteen”

“Ik heb Escape nu 2,5 jaar. Toen we hem kochten, kwam ik net van de manege af. We zijn bij heel veel paarden gaan kijken en omdat ik nog niet zo veel ervaring had, zochten we echt een braaf leerpaard. Escape was van alle paarden die we gezien hebben echt de allerliefste. Ik kon alles met hem en het klikte meteen!”, vertelt Dordja. 

Ervaring

“Escape is tot de M1 uitgebracht, dus hij had wel al wat ervaring, maar ik kwam echt net van de manege en verzorgpony af. Ik kan dus echt veel van hem leren! In het begin was het wel lastig. Hij is altijd wat moeilijk geweest met de aanleuning en heeft daarbij niet altijd de juiste hulp gekregen. Ik was daarin zelf ook heel erg zoekende, omdat ik echt als beginner en guppy opstapte. Ik luisterde toen heel veel naar de meningen van anderen, omdat ik zelf nog geen idee had hoe het moest. Het heeft dus wel even geduurd voordat we dat een beetje onder de knie kregen!”

Puntjes op de i

“Ik heb altijd gezegd dat ik nooit wedstrijden wilde rijden, maar in september zijn we toch begonnen! Zondag reden we dus ons L1-debuut en dat ging echt heel erg goed! Dit waren echt de beste proeven die we tot nu toe hebben gereden! Voorheen stond er altijd wel iets over de aanleuning op het protocol, maar deze keer niet. Daar zit dus wel echt verbetering in! Het was voor ons beide wel even wennen, maar vooral de tweede proef ging heel erg goed! We moeten nu samen nog een beetje relaxter de proef door rijden en goed de puntjes op de i zetten.”

“Echt mijn maatje”

“Escape is een heel nuchter en braaf paard. Ik had me echt geen beter paard kunnen wensen op ander terrein! Ik kan echt op hem leunen en vertrouwen, hij is echt mijn maatje! Ik zie ons over twee jaar wel samen in het M rijden, dat lijkt me super leuk. Ik wil gewoon kijken hoe ver we kunnen komen en lekker genieten van buitenritjes!”, sluit Dordja af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Privébezit