Sterre Kraaijeveld en Calvin
Sterre Kraaijeveld en Calvin Foto: JelleRoozen Fotografie

Sterre Kraaijeveld: “Gek genoeg klikte het meteen en kon ik er zo op wegrijden!”

Dressuur

De dertienjarige Sterre Kraaijeveld reed binnen een jaar haar vijftienjarige Calvin (v. Vivaldi) van het L naar het Z. Afgelopen weekend reed de combinatie de laatste winstpunten in het Z1 bij elkaar. 

Advertisement

“Het klikte meteen”

“Calvin was voorheen van Nathalie Seltenrijch, dat is een vriendin van mijn moeder. Na een peesblessure pakte haar zoon hem weer langzaam op. Zij hebben een jaar geleden een ongeluk gehad, waarbij hij zijn enkel verbrijzelde, waardoor Nathalie iemand zocht die Calvin weer kon oppakken. Hij was toen al heel erg springerig en best wel rennerig, dus we vroegen ons wel af of ik dat kon. Ik ben toen toch opgestapt. Het klikte meteen en ik kon er zo op wegrijden! Voor we het wisten reden we onze eerste wedstrijd. Ik ben toen meteen in de L begonnen, want ik had met mijn pony al L2 gereden. Nu, inmiddels een jaar later, is Calvin officieel van ons zelf en rijden we al Z1!”, vertelt Sterre. 

Compenseren

Dit weekend reed de combinatie de laatste winstpunten in het Z1 bij elkaar met scores van 59,29%, 63,86%, 62,57% en 64,29%. “Zaterdag ging het wat minder, maar zondag ging het eigenlijk al een stuk beter. Het losrijden ging toen al goed en in de proeven liep hij ook heel erg fijn! Het binnenkomen, de uitgestrekte draf, de verzamelde stap, de contragalop en de eenvoudige wissels gingen volgens plan dit weekend! Hij heeft een hele goede stap, waardoor ik daarop hele hoge punten scoor. Als een drafonderdeel dan net iets minder gaat, compenseert de stap dat wel weer”, vertelt ze. 

Spook

“Ik wil hem in de draf graag nog sterker krijgen. Hij moet meer op de achterhand en moet zichzelf nog meer gaan dragen. Daar zijn we in de training heel druk mee bezig en het gaat ook steeds beter, maar hij houdt het net nog niet lang genoeg vol om dat door de hele proef vast te houden. Calvin is op vreemd terrein eigenlijk super braaf. Thuis kan hij nog wel eens wat springerig zijn, maar dat is al niet meer zo erg als vroeger”, lacht Sterre. “Wij noemen hem spook, want dat was hij vroeger echt”, vult de moeder van Sterre, Chantal, aan. “Hij kon gewoon uit het niets heel vies tekeer gaan. Dat is er met zijn leeftijd wel een beetje afgegaan. Hij doet het niet vaak meer, maar kan het nog steeds!”

“Ontzettend dankbaar”

“Zijn vorige eigenaar kocht hem als veulen, dus hij is echt vijftien jaar bij haar geweest. We zijn haar ontzettend dankbaar dat we deze kans hebben gekregen. Calvin is een enorm goed leerpaard en Sterre mag en kan heel veel van hem leren. Dat we hem over hebben mogen nemen is zo leuk. Daar zijn we haar echt heel erg dankbaar voor. Dit is een hele mooie kans en het is heel fijn dat ze ons zo erg met hem vertrouwt!”, vertelt Chantal. 

Slipjas

“We zijn opgenomen in het HTC voor regio zuidwest en trainen bij Ton de Kok, dus dat is echt heel gaaf! Mijn doel is toch wel, zoals die van velen, een slipjas. Voor de komende tijd wil ik me vooral gaan richten op children starten. Als ik dan veertien ben, wil ik graag junioren gaan starten. Qua rijden wil ik nu mijn proeven perfectioneren en proberen naar hogere scores te gaan rijden. De bedoeling is toch wel om richting de 68% te gaan zitten”, sluit Sterre af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto’s: JelleRoozen Fotografie