Nina Jansen - BJs Etoi
Subtop Schijndel 2020
© DigiShots
Nina Jansen - BJs Etoi Subtop Schijndel 2020 © DigiShots DigiShots

Nina Jansen: “De puzzelstukjes vallen nu allemaal een beetje in elkaar”

Dressuur

Nina Jansen reed haar dertienjarige Bj’s Etoi (v. United) zondag in Kronenberg met 68,43% en 63,57% naar een eerste plaats in de klasse ZZ-Zwaar. 

Advertisement

Lichte Tour

“Ik heb Etoi nu zo’n vier tot vijf jaar. Samen met mijn trainer, Niels Bax, had hij toen wel al tot aan de Lichte Tour gelopen. Zelf ben ik met Etoi in het Z2 begonnen”, vertelt ze.

6% hoger

“Ik rijd nog niet zo lang ZZ-Zwaar wedstrijden, dus ik was over zondag wel heel erg tevreden! Toevallig had ik vorige week precies dezelfde jury, maar nu scoorde ik 6% hoger. Het is wel heel erg leuk om dat verschil te zien! Voor de pirouettes had ik twee keer een 7,5 en ook het galopgedeelte ging erg goed. De keertwendingen blijven voor ons altijd wel een struggle, Etoi gaat dan zelf te veel nadenken, dus daar valt nog verbetering te halen”, legt Nina uit. 

“Een stuk beter”

“Voorheen ging er in iedere proef wel een onderdeel mis, of klopte het geheel gewoon net niet. Je krijgt dan toch niet de punten die je wilt. Ik heb nu een week aan het commentaar van deze jury gewerkt, dus het is heel erg leuk om te zien dat het de keer erna dan ook echt een stuk beter gaat. Vorige week had ik nog een 4 voor mijn pirouette en nu dus een 7,5. De puzzelstukjes vallen nu toch allemaal een beetje in elkaar!”

Grand Prix

“Etoi kan wel eens lastig zijn op wedstrijd. Het losrijden ging zondag ook eigenlijk niet zo goed, maar gelukkig konden we ons wel goed herpakken! Ik zou het heel leuk vinden om uiteindelijk in de Grand Prix uit te komen met hem! We zijn nu al richting de Inter II aan het werken, dus dan zijn we er al bijna!”, sluit Nina af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: DigiShots