Manon van Gils en Gino
Manon van Gils en Gino Foto: TVG Fotografie

Manon van Gils over Anemone Horse Trucks Cup: “Nu naar écht foutloze proeven toewerken”

Dressuur

Zondag werd in Aerdenhout de derde competitiewedstrijd van de KNHS-Anemone Horse Trucks Cup verreden. Manon van Gils bleef de concurrentie voor en reed haar Gino (v. Oscar) met 69,90% naar de eerste plaats bij de young riders. 

Advertisement

Podium

De tweede plaats was voor Jo-Anne Koch en Darabel (v. Westpoint) met 67,70%. Nienke Mol en Geisha (v. Florencio) maakten met 67,21% het podium van de young riders compleet. Zij werden beoordeeld door Patricia Wolters, Janine van Twist en Mathie Boomaars. “Het was een mooie kopgroep en Manon stak er bovenuit. Gino is een paard met voorkomen en souplesse en Manon stuurde hem vakkundig rond. Zo’n Lichte Tour-proef is niet niks, dus we waren blij verrast. Er kwam echt wat binnen”, vertelde Janine van Twist. 

“Heel erg goed”

“We hebben Gino zelf gefokt”, vertelt Manon. “Mijn moeder heeft hem eerst gereden, maar twee jaar geleden heb ik hem door omstandigheden van haar overgenomen. Ik vond dat de proef eigenlijk wel goed ging. Gino liep heel fijn. Er zaten wel nog wat foutjes in; zo miste hij een wissel en er waren nog wat kleine slordigheidsfoutjes, maar verder deed hij het heel erg goed! Vooral de series om de drie en om de vier gingen goed. In draf loopt hij de schouder binnenwaarts en appuyementen ook heel fijn door, dus ik was heel blij met de score!”

Foutloze proeven

“Vergeleken met de vorige twee competitiewedstrijden ging deze beter. Hij blijft door de gehele proef nu iets beter opwaarts lopen, dus we gaan nu naar écht foutloze proeven toewerken. Door mijn score van zondag mag ik volgende maand ook starten op het NK young riders. Vorig jaar mocht ik ook al meedoen met Gino en toen eindigden we op de achtste plek!”

Meteen door

“Ik wil wel graag richting de U25 gaan trainen met hem. Ik heb al een keer Inter I gestart en toen had ik al meteen een winstpunt, dus we kunnen straks meteen door naar de Inter II. Maar eerst wil ik het NK en de KNHS-Anemone Horse Trucks Cup afwachten”, sluit Manon af. 

Bron: KNHS / De Hoefslag

Foto: TVG Fotografie