Robin Dicker - Lindenburgs Helena
Roelofsen Horse Trucks Dressage Talent Scouting
© Digishots
Robin Dicker - Lindenburgs Helena Roelofsen Horse Trucks Dressage Talent Scouting © Digishots DigiShots

Robin Dicker: ‘’Beste proef die we ooit hebben neergezet’’

Algemeen

Robin Dicker heeft een succesvol weekend achter de rug! Afgelopen vrijdag reed ze met Lindenburgs Helena (v. Don-Tango B) naar 77,7% op de KNHS Anemone Horsetrucks cup, waarmee de ze eerste plaats bemachtigde. Zaterdag reed ze met Venery Dew Drop (v. Jimmerdor de Florys) mee op de Gelderse kampioenschappen springen, waar ze ook de concurrentie achter zich liet. 

Advertisement

Gecontroleerd 

Met Helena reed Robin vrijdag naar 77,7% bij de Children. ‘’Ik probeer tijdens het losrijden altijd aan lossigheid te werken. De proef zelf ging heel gecontroleerd en fijn, waardoor we ook geen foutjes hadden. Helena blinkt heel erg uit in de uitgestrekte draf’’, vertelt Robin. ‘’Ze showt echt heel erg met haar voorbenen. Als je haar op de diagonaal zet, gaat ze eigenlijk al’’, vertelt Myra Glaser, de moeder van Robin. ‘’Ook het wijken kan ze heel goed en haar galop is altijd heel fijn. De stap, keertwendingen en wissels kunnen we nog iets beter, daar moet ik nu nog echt aan rijden’’, vertelt Robin.

Hoge cijfers

Met ruim 12% meer dan nummer twee, liet de combinatie de concurrentie ver achter zich. ‘’Het was gewoon echt een foutloze proef en ze liep heel fijn’’, vertelt Robin. ‘’Dit is denk ik wel de beste proef die ze ooit heeft neergezet’’, gaat Myra verder. ‘’De jury zei ook dat ze er zo mooi op zat, ze had een negen voor algemene indruk, omdat het er zo vlekkeloos en vriendelijk uit zag. Als je op technisch vlak al zo’n goede proef neerzet en dan ook zulke hoge cijfers haalt voor je houding en zit, dan kom je uiteindelijk dus heel hoog uit!’’

‘’Echt een lieve merrie’’

‘’Helena’s karakter is geweldig op wedstrijd. Ze is heel lief, meedenkend en wil altijd werken. Soms kan ze wel wat kijkerig zijn, maar daar worden de proeven alleen maar mooier en expressiever van. Ze heeft altijd de oortjes naar voren! Ze vindt het zo leuk en dat maakt het heel leuk om haar te rijden, ze is echt heel vrolijk’’, vertelt Robin. ‘’Ze is door ons gefokt en is eigenlijk onze fokmerrie, maar nu wordt ze dus ook ingezet voor de sport. Ze heeft op stal en naar de veulens en andere paarden ook een heel lief karakter. Ze is écht een lieve merrie’’, vertelt Myra. 

Hard, maar verstandig

Zaterdag reden Robin en Venery de barrage in 33,78 seconden en met 4 seconden voorsprong behaalde Robin dus wederom een eerste plaats en werd ze Gelders kampioen DE/M. ‘’Het parcour met Venery ging zaterdag heel fijn. Ik had hem gelijk lekker eraan, hij galoppeerde fijn, waardoor hij goed uitkwam en er geen misverstandjes waren. Het ging eigenlijk heel erg soepel! De barrage ging super goed! Je merkt dan echt dat Venery het heel leuk vind. Hij nam mij op de laatste sprong echt mee, waardoor we een hele grote sprong hadden, maar de rest van de barrage ging heel lekker. Hij denkt heel goed mee, draait al wanneer ik alleen al naar de volgende hindernis kijk’’, vertelt Robin blij. ‘’Ik vond het wel heel spannend, want ze ging wel heel hard! Ze zei van tevoren nog dat ze gecontroleerd en verstandig ging rijden en toen ging ze zo hard!’’, vertelt Myra. ‘’Ja, maar dat was verstandig!’’, lacht Robin. 

Feestje

‘’Ook Venery’s karakter is heel leuk op wedstrijd. Hij doet gelijk zijn oortjes naar voren en vindt springen echt leuk!’’, vertelt Robin. ‘’Volgens mij weet hij op wedstrijd gewoon dat hij er een feestje van gaat maken’’, vertelt Myra. ‘’Tussen de wedstrijden train ik vooral dressuurmatig op lossigheid, zo ga ik Venery ook voorbereiden op het NK van 19 maart. We hebben soms ook nog wel eens moeite met hindernissen die op de hoefslag staan, dus dat gaan we ook nog een paar keer oefenen. Dat zijn wel de dingen waar ik op het NK echt op wil focussen’’, sluit Robin af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan  

Foto: DigiShots