Jente Nes en Sempre Avanti
Jente Nes en Sempre Avanti Foto: Foto4U

Jente Nes over Anemone Horse Trucks Cup: “Beste proef tot nu toe!”

Dressuur

Zondag werd in Aerdenhout de derde competitiewedstrijd van de KNHS-Anemone Horse Trucks Cup verreden. Jente Nes ging daar in de children rubriek als enige van start met haar negentienjarige Sempre Avanti (v. Roman Nature) en stond daarmee automatisch op de eerste plaats met haar mooie score van 69,45%. 

Advertisement

Spanning

“We hebben Semp al tien jaar, maar eerst was ze nog van mijn vader”, vertelt Jente. “Ze rijdt Semp eigenlijk pas echt sinds februari”, vult Miriam, de moeder van Jente, aan. “Jente heeft haar toen weer opgepakt nadat ze een veulen heeft gehad, maar dat ging toen best wel moeilijk, omdat Semp heel snel gespannen raakt. Sinds februari is ze er nu flink mee aan de gang en we zien iedere week verbetering! Maar die spanning blijft wel een puntje van aandacht. Ik ben in ieder geval super trots op Jente, want het gaat echt steeds beter!”

Finetunen

“Ze rijdt bij Jennifer Sekreve en zij zei: “Je kunt echt alles met haar, je moet children gaan starten!” Vandaar dat het een beetje in sneltreinvaart is gegaan. Het is echt een soort rollercoaster waarvan we nog niet helemaal weten wat de bedoeling is! De hulp van Jennifer is daarbij wel heel erg fijn. Zij was afgelopen weekend ook mee en gaf hele goede tips. Dat maakt het toch allemaal wat makkelijker! Jente en Semp moeten gewoon nog aan elkaar wennen, dus het is logisch dat ze in zo’n korte tijd nog niet alles goed op elkaar afgestemd hebben. Het moet gewoon nog even gefinetuned worden.”

“Beste tot nu toe”

“Dit was pas mijn derde wedstrijd met Semp, maar de proef ging zondag best goed”, gaat Jente verder. “Het was denk ik wel de beste tot nu toe! Ze had nog best veel spanning, maar dat heeft ze eigenlijk altijd wel. Op het einde bouwde ze zo veel spanning op dat ik niet recht over de AC-lijn heen kwam, maar gelukkig zaten er voor de rest ook hele goede stukken bij, zoals het uitstrekken.”

Rust vasthouden

“Voor de aankomende wedstrijden wil ik vooral gaan werken aan de rust en haar netjes recht houden. Echt de puntjes op de i zetten dus. Semp is heel lief, maar wel snel gestrest of gespannen, waardoor er slordigheidsfoutjes in de proef zitten. We moeten proberen de rust meer door de gehele proef vast te houden.”

Goede klik

“Ik zou heel erg graag in het A of B-kader willen komen en op het NK zou ik graag bovenaan komen te staan. Daar wil ik gewoon echt een nette proef neerzetten!”, vertelt Jente. “We proberen het gewoon en het is heel leuk om te zien dat het paard alles zo goed oppakt. Semp is soms een beetje overenthousiast, waardoor ze te veel vooruit denkt, maar het is heel leuk om te zien dat zij en Jente zo’n goede klik hebben! Plezier hebben is het belangrijkste!”, sluit Miriam af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto’s: Foto4U