Afbeelding

Sophie van Dijk ZZ-licht startgerechtigd: “Een kinderdroom die uitkomt”

Dressuur

Sophie van Dijk liet zich op de wedstrijd in Ravenswaaij goed zien tussen de witte hekjes. Ze reed Fleur de Lis (v. Uphill) naar scores van 229 en 222,5 in de gecombineerde Z2/ZZ-licht rubriek en bemachtigde hiermee de laatste punten om de overstap naar het ZZ-licht te kunnen maken. 

Advertisement

Overleven

“De eerste proef hadden we nog wat spanning omdat Fleur een hoek heel eng vond, hierdoor sprong ze er een paar keer tussenuit”, steekt de amazone van wal. “Tijdens de tweede proef was dat beter en kon ik er wat meer aan rijden. De laatst keer reden we in Houten en was er zo veel spanning dat het meer overleven was, maar gister ging het echt veel beter. Al zag ik het niet aankomen dat we daadwerkelijk zouden winnen.

Nieuw

“Ik had een acht voor het binnenkomen, de uitgestrekte draf en het appuyeren in galop, dus dat tikt mooi aan”, vervolgt ze. De amazone kocht de Uphill-dochter in 2018. “Het was mijn allereerste paard dat ik na mijn pony kocht en we zijn in de B begonnen. Met de pony reed ik tot het Z1, maar met een paard is het heel anders omdat je echt tussen de volwassenen rijdt. Toch ging het heel goed, al waren de vliegende wissels best wel lastig omdat die voor zowel voor Fleur als voor mij nieuw waren. Ik ben toen gaan lessen bij Marian Dorresteijn en sindsdien gaat het steeds beter.”

Kinderdroom 

Van Dijk is blij dat ze de punten voor het ZZ-licht binnen heeft. “Het is echt een kinderdroom. Het Z2 was al heel wat voor mij en nu wordt het een stuk serieuzer, ik had ook niet verwacht dat dit zou lukken. Voorlopig blijven we ook nog even Z2 rijden want er moet nog heel veel gebeuren, maar om de punten te hebben is al heel fijn.”

Mijlpaal

“Voor nu gaan we heel veel oefenen”, vervolgt ze. “De vliegende wissels mogen nog beter en we gaan werken aan de gedragenheid. Ik wil de punten nog iets meer omhoog laten gaan, als dat het geval is ga ik een keertje ZZ-licht starten om te kijken waar ik sta. Het ZZ-licht is al een hele mijlpaal, nu gaan we gewoon kijken hoe ver we kunnen komen.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Sanimage