Afbeelding

Marike Klok: “Ik was altijd al gek van Ghandi”

Dressuur

Nadat Marike Klok twee paarden naar het Inter1 had gereden, zette ze haar zinnen op de Grand Prix met Weidehuis Indira Ghandi (v. Charmeur). Ondanks dat de 9-jarige schimmel niet het makkelijkste karakter heeft, werpt het trainen steeds meer zijn vruchten af in de ring. Ondertussen start de combinatie Z2 en hoopt Klok snel de overstap naar het ZZ-Zwaar te kunnen maken

Advertisement

Doorontwikkelen 

“Ik heb Ghandi drie jaar geleden overgekocht van een lesklant van me”, blikt de amazone terug. “Wegens omstandigheden wilden ze destijds graag dat ze bij mij terecht zou komen zodat ze zich goed door kon ontwikkelen. Ik was altijd al gek van dit paard, maar je weet nooit of je het echt in handen kan krijgen. Ze liep op dat moment L2/M2-niveau en we rijden nu Z2 met 30 winstpunten, dus het gaat heel hard.”

Lastig portet

“Het is een lastig portret en het is zeker niet de makkelijkste. Ze is heel fanatiek en gedreven, maar dat maakt het soms wel moeilijk om met haar te werken. Dan wordt ze heel gretig en heel heet. Vroeger kon ik er dan niet eens met mijn been eraan komen want dan ontplofte ze, maar dat is nu een stuk gedoseerder en ze pakt het goed aan. Daarbij, dat hetere heb je straks nodig voor het hogere werk. In de pirouettes gaat het echt met me mee werken.”

Gok

Klok merkt dat de merrie steeds braver wordt naarmate ze hoger in de sport komen. “In de proef kon ze nog wel lastig zijn, maar sinds het laatste jaar moet ze iets harder aan het werk en is ze een heel stuk makkelijker geworden.” Onlangs startte de combinatie op de Indoorkampioenschappen op Z2-niveau. “Het was best een gok, want we hadden pas één keer Z2 gestart”, blikt de amazone lachend terug. “Toch pakte het heel goed uit want we werden derde op de Overijsselse kampioenschappen en op het NK reden we ook een goede proef. Helaas tikte ze zichzelf aan met haar achterste ijzer waardoor we het niet af konden maken. Het was even pech, maar omdat de proef verder wel goed ging was ik wel tevreden. 

Subtop

De amazone hoopt dit jaar ook mee te kunnen rijden op de outdoorkampioenschappen. “Daarna hoop ik dat we het ZZ-licht over kunnen slaan en de subtop in kunnen gaan. Uiteindelijk is het mijn doel om Grand Prix te rijden met Grandi, dat is echt iets wat heel graag wil”, sluit ze gedreven af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Wilma Frentz