Afbeelding

Willemijn van Ringen: “Het verleggen van ons doel heeft onze band versterkt”

Dressuur

Toen Elske (v. Abel Boszorg) vier jaar oud was, begon Willemijn van Ringen met het rijden van de Friese merrie. Ondanks dat het trainen zeker niet zonder slag of stoot ging, twijfelde de amazone geen moment toen ze het aanbod kreeg om de Fries over te nemen. Ondertussen is de combinatie al weer twee jaar verder en heeft Van Ringen geen spijt van de keuze die ze destijds maakte.

Advertisement

Aanbod 

“Het was gelijk liefde op het eerste gezicht, al was Elske niet heel makkelijk en weinig gewend”, blikt de amazone terug. “Ze was nauwelijks van het terrein geweest en we hebben dan ook heel veel kilometers moeten maken voordat we echt aan elkaar gewend waren. Toen ik twee jaar geleden het aanbod kreeg om haar te kopen kende ik haar natuurlijk al zes jaar. Ik wist precies wat ik kocht en wat voor soort paard ik zou krijgen.”

Zonder stress

“Het heeft heel lang geduurd, maar ik kan echt lezen en schrijven met haar. We zijn samen gegroeid en ons leerproces is heel geleidelijk gegaan. Nadat ik mijn BE-rijbewijs haalde besloot ik spontaan om een keer alleen met haar weg te gaan, dat dit lukte voelde onwijs goed. Zo kunnen we nu gewoon samen op pad zonder stress. Hoe vaker we dit doen, hoe makkelijker het gaat.”

Plezier

Na een blessure en negen maanden revalideren, heeft de combinatie nu weer de stijgende lijn te pakken. “Ze voelt zich weer helemaal goed dus we zijn nu ook de wedstrijden weer aan het oppakken. Ik heb niet hele ambitieuze doelen en hoef echt niet op het hoogste niveau mee te draaien”, legt de amazone uit. “Elke dag plezier hebben is echt het belangrijkste. Daarna kijken we wel hoe ver we gaan komen.”

Band

De amazone is erg trots op haar merrie. “We hebben altijd samen doorgezet en naar ons gevoel geluisterd. Daarnaast zijn we altijd blijven kijken naar wat wel en niet kon, helemaal met die knieblessure, wat ook hele verdrietige momenten heeft opgeleverd. Tijdens deze periode zijn we juist andere dingen gaan doen; wandelen en vrijheidsdressuur. We hebben ons doel verlegd, waardoor onze band op een andere manier sterker werd.”

Online

Via Instagram en TikTok geeft Van Ringen een kijkje in het leven van zichzelf en haar merrie. “Sinds twee jaar deel ik onze avonturen via Instagram en TikTok. Op tiktok heb ik ruim 13.000 volgers en instagram groeit ook steeds meer. Het geeft mij energie dat andere mensen het leuk vinden om ons te volgen.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: EB Fotografie