Afbeelding

Stella Visser: “Alles uit Gladiador halen wat erin zit”

Dressuur

Na een ongeval waarbij ze een voetverlamming opliep, ging Stella Visser anderhalf jaar geleden op zoek naar een nieuwe leermeester om mee de sport in te kunnen. Tijdens haar zoektocht ging haar voorkeur steeds meer uit naar een PRE en duurde het niet lang voordat ze matchte met Gladiador AR (v. Quimico). Ondertussen heeft de combinatie de smaak te pakken en verschijnen ze op L2-niveau tussen de witte hekjes, met nog grote plannen in het verschiet. 

Advertisement

Mensgericht

“Ik was op zoek naar een paard dat lekker voorwaarts was, omdat een paard dat ik heel erg vooruit moet rijden niet handig is vanwege een beperking aan mijn been. Daarbij wilde ik heel graag een leerpaard, omdat ik graag beter wilde leren rijden”, blikt de amazone terug. “Tijdens de eerste ontmoeting kwam ik er al achter dat Gladiador echt een heel mensgericht paard is, hij maakte heel makkelijk contact. Het had die dag net gevroren en geregend dus we konden hem niet heel goed zien in de buitenbak, maar ik was toen al zo nieuwsgierig dat ik hem graag bij mij op stal wilde uitproberen.”

Startkaart

Vervolgens was Visser op slag verliefd en besloot ze de ruin te kopen. “In de eerste instantie wilde ik gewoon lekker rijden, maar ik merkte al snel dat het trainen echt beter en beter ging. Zodoende hebben we na drie maanden een startkaart aangevraagd en zijn we aan de slag gegaan”, vervolgt ze. “En binnen een jaar zijn we naar het L2 met vier winstpunten gereden, dus het gaat echt heel goed. Het begon ooit te kriebelen bij de B en inmiddels wil ik alles uit hem halen wat erin zit.”

Keuring

De amazone is blij met de keuze die ze gemaakt heeft om voor een PRE te gaan. “Het is fijn dat hij zo voorwaarts is en dat ik zo min mogelijk beenhulp hoef te geven. Over het algemeen heeft de KNHS mij ook heel goed geholpen bij het beginnen met de parasport. Zo hebben ze mij gekeurd en rijd ik nu met magnetische beugels, wat een superhandig hulpmiddel is omdat ik veel meer balans heb en makkelijker kan rijden. Dat heeft zeker bijgedragen aan het feit dat alles nu zo goed gaat.”

Overstap

Visser hoopt deze zomer M1 te kunnen starten. “Sinds een maand merk ik dat Gladiador echt beter wordt in de verruimingen, wat voorheen nog best lastig was voor hem. Dit type paard gaat vaak sneller lopen dan ruimer, dus ik ben blij dat hij nu meer paslengte krijgt en ik heb steeds meer het gevoel dat we de overstap naar een klasse hoger aankunnen. Uiteindelijk is mijn grote doel om Z1 met hem te starten”, sluit ze gedreven af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Privébezit Stella Visser