Febe van Zwambagt & Fernandell MS
Febe van Zwambagt & Fernandell MS Equigeniek

CDI Exloo | Febe van Zwambagt wint internationaal U25-debuut met Fernandell MS: “Super trots!”

Dressuur

Febe van Zwambagt wist op de eerste dag van CDI Exloo al goede zaken te doen. Ze nam haar negenjarige Fernandell MS (v. For Compliment) deze keer voor het eerst mee naar een CDI. Met 70,74% reed de combinatie naar de eerste plaats in de U25. 

Advertisement

“Niet verwacht!”

“Ik ben super tevreden. Dit had ik van tevoren echt niet verwacht! Dit is zijn eerste internationale wedstrijd, dus ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Ik had natuurlijk wel door dat hij in een heel stijgende lijn naar boven gaat, maar op zo’n debuut weet je nooit hoe het gaat lopen en hoe hij is. Hij heeft nog niet zo veel proeven gelopen op dit niveau, maar dit was zeker een van zijn betere proeven. Ik ben super trots en loop op een roze wolk waar ik de rest van de dag ook niet meer vanaf kom!”, lacht Febe. 

Goede ervaring

“Ik ben eigenlijk over vrijwel alles heel erg tevreden. Hij had alleen wat last van kleine vliegjes, waardoor hij soms een beetje schudde. Maar het zijn paarden, dus dat heb je niet in de hand. Morgen rijden we de Grand Prix en dan zaterdag hopelijk ook de kür op muziek. Ik laat het gewoon op me afkomen en ga mijn best doen om hem zo goed mogelijk te begeleiden in de proeven. Het is allemaal moeilijk zat, dus ik wil vooral proberen om hem met een goed gevoel mee naar huis te nemen. Ik vind het belangrijk dat hij een goede ervaring aan dit debuut overhoudt! Als we goede resultaten halen, is dat natuurlijk extra fantastisch”, sluit Febe af. 

Aan elkaar gewaagd

De top drie was in deze klasse flink aan elkaar gewaagd. Op de tweede plaats eindigden Thalia Rockx en Verdi de la Fazenda (v. Florett As) met 70,25%. Jessica Poelman en Chocolate Cookie R.D.P. (v. Glock’s Johnson TN) maakten het podium compleet met een score van 69,51%.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan   

Foto: Equigeniek