Afbeelding

Ivana van der Moezel: “Samen vanaf niks begonnen en nu rijden we M1”

Dressuur

Het was een bijzondere eerste ontmoeting tussen Ivana van der Moezel en de destijds 6-jarige Tinker Curly, toen ze hem mocht wassen na een val in de sloot. Ondanks de omstandigheden viel ze op slag voor de ruin en zijn ze sinds die dag onafscheidelijk. Inmiddels is de combinatie alweer zes jaar verder en zijn ze in de ring te vinden op M1-niveau tussen de paarden, een droom die uitkomt voor de amazone.

Advertisement

Geen ervaring

“Nadat hij hier in de sloot was gevallen werd er gevraagd of ik hem wilde wassen”, blikt de amazone terug. “Hier kwam ik erachter dat Curly echt onwijs lief was. Ik heb toen aan de eigenaar gevraagd of hij nog hulp konden gebruiken met het verzorgen en van het een kwam het ander. Zelf had ik geen ervaring met Tinkers en Curly was zelf ook nog heel groen, dus we zijn samen begonnen tot waar we nu zijn.”

Motivatie

Twee jaar geleden begon de combinatie met het rijden van wedstrijden. “In de B merkte ik gelijk dat Curly het heel leuk vond en dat het heel goed ging. We scoorden goede punten en reden zelfs twee winstpunten tijdens onze allereerste wedstrijd, wat echt ongelooflijk was. Ondertussen rijden we tussen de paarden en merk ik wel dat mensen snel een vooroordeel hebben over zo’n Tinker. Als ik dan hoge punten haal motiveert het me extra erg als mensen zeggen dat Curly minder kan dan het gemiddelde dressuurpaard.”

Niet verwacht

“Ondanks dat Curly het rijden niet altijd makkelijk vindt, doet hij heel erg zijn best en hebben we de stijgende lijn te pakken. Dat dit niveau zou lukken had ik echt niet verwacht, maar nu we er eenmaal zijn gaan we ook doorpakken”, vervolgt ze vrolijk. “Uiteindelijk lijkt het me heel tof om ooit het Z met hem te halen, daarnaast wil ik heel graag een eigen paard om mee door te groeien naar hogere niveaus, dat zou een droom zijn die uitkomt.”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan  

Foto: Denise van der Plas