Afbeelding

Indy Schuring: “We zijn samen gegroeid tot het M2”

Dressuur

Na een moeilijke periode kwam Indy Schuring terecht bij de 8-jarige Calt Dante’s Diva (v. Dante Weltino). Ondanks dat zowel paard als amazone geen wedstrijdervaring hadden, klikte het gelijk tussen de combinatie en gingen ze er vol voor. Ondertussen rijden ze M2 en liggen er grote doelen in het verschiet. 

Advertisement

Goed

“Diva is in eigendom van Elena Dotoli, die in Amerika woont. Anderhalf jaar geleden is ze naar Nederland gekomen om bij Judith Huizinga in training te gaan”, legt Schuring uit. “Na een check-up bij de dierenarts en een poosje rust, mocht ik er voor het eerst weer op, wat gelijk heel goed ging. Hierdoor ben ik haar blijven rijden en komen we nu steeds verder”.

Vonk

“Er was gelijk een vonk die oversloeg, ik weet niet precies hoe dat kwam. Na een moeilijk periode heeft Diva me geholpen om er weer bovenop te komen”, vervolgt Schuring. “Voordat ik begon met rijden was ik nog nooit gestart bij de KNHS en kon Diva ook nog niks, we zijn samen gegroeid en hebben het hele traject doorgemaakt”.

Moeilijk

De combinatie heeft ondertussen zes winstpunten in het M2. “Op sommige punten was dit heel moeilijk, maar het ging heel vloeiend omdat de klik enorm sterk was. Momenteel zijn we aan het trainen voor het Z met starten op Junioren-niveau als doel”.

Junioren

De amazone had niet verwacht dat dit zou lukken. “Diva kwam van helemaal niks en we wisten niet dat ze zoveel kwaliteit had, dat we hier nu zijn gekomen is echt geweldig. Ik ben er heel blij mee. Het doel voor nu is om bij de Junioren te gaan rijden en misschien zelfs een internationale wedstijd mee te pakken, daar werken we hard naartoe”, sluit ze af. 

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Focussed Photography