Afbeelding

Marie Hiele: “Het geeft me een goed gevoel als ik bewijs dat we het wél kunnen”

Dressuur

Toen Mana geboren werd, was Marie Hiele gelijk weg van haar zelfgefokte boerenpaard x Tinker x Fries-kruising. Toen de merrie oud genoeg was werd ze rustig aan beleerd en momenteel laat de combinatie in de dressuurring zien wat ze in zich hebben. 

Advertisement

Karakter

“Toen Mana twee jaar oud was ben ik heel rustig begonnen met het aanleren van de basisdingen”, steekt de amazone van wal. “Toen ze drie jaar oud was langzaam begonnen met buitenrijden en uiteindelijk konden we in de bak wat serieuzer trainen. Ze heeft een makkelijk karakter en leert snel, dus het beleren ging vrij makkelijk”.

Wedstrijden

“In het begin vroeg ik me wel af of het wat zou worden”, vervolgt ze lachend. “Maar ondertussen kennen we elkaar goed en wordt het rijden steeds leuker. Vooral de reacties van mensen die eerste niks in ons zien en later verbaasd zijn, zijn echt heel grappig. We rijden vooral buiten, maar hebben ook al een paar wedstrijden gereden hier in de buurt. Voor onze eerste wedstrijden hebben we maar twee keer geoefend en werden we tweede tussen alle dressuurpaarden, dat geeft wel echt een kick”.

Niet bang

Ondanks dat dressuurrijden met haar koudbloed niet altijd even makkelijk is, wil ze haar merrie voor geen goud meer missen. “Het is supergek, want alle mensen kijken naar je als je op zo’n paard binnenkomt. Het geeft me een goed gevoel als ik dan bewijs dat we het wél kunnen. In de ring doet ze alles wat ik van haar vraag en is ze echt heel lief. Ze is heel makkelijk en voor niks bang, wat het een stuk makkelijker maakt om haar goed rond te rijden”.

Trots

De amazone is het meest trots op de band die ze samen hebben. “Ik wilde heel graag een keer met haar naar het strand, wat ze echt supergoed deed en we allebei heel leuk vonden. Ik zou heel graag nog verder willen komen in de dressuur en wil nog veel met haar naar buiten, genieten is het allerbelangrijkste”, sluit ze af.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Privébezit Fee van Hoorn