Thea Bech - Dionisos
CDI Exloo 2021
© DigiShots
Thea Bech - Dionisos CDI Exloo 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

Thea Bech wint U25 in Hongarije: “Ik moest hem wel aanmoedigen”

Dressuur

Op de internationale wedstrijd in Pilisjászfalu, Hongarije, deden Thea Bech en Dionisos goede zaken. Gisteren werd het duo tweede in de Intermediaire II en vrijdag wonnen ze de U25. Thea komt uit voor Denemarken, maar woont al een hele lange tijd in Nederland.

Advertisement

Alleen reizen

Thea vertelt over haar wedstrijd in Hongarije: “Deze wedstrijd voelt Dio een beetje moe aan. Het weer is ook erg veranderlijk, dat is natuurlijk nooit fijn als je paard moet presteren. Ik denk dat de reis hier naartoe hem ook wel een beetje moe heeft gemaakt. Hij is voor het eerst zonder mij gereisd, maar met de grote vrachtwagen van Sport Pro Horses. Daar werk ik nu sinds een paar weken als stalruiter, dus Dio staat daar ook.”

Aanmoedigen

“Ik denk dat ik allebei de dagen een beetje te lang heb losgereden. Normaal kan ik zitten en niks doen, maar nu moest ik hem echt wel aanmoedigen om de proef door te komen. Gisteren had ik mijn koppie er niet helemaal bij. We kregen een fout in de serie om de twee en bij de laatste uitgestrekte draf reed ik te ver door, waardoor we min twee procent kregen. Dat haalt de score natuurlijk een stuk naar beneden. Vandaag was het gevoel al een stukje beter. We hadden nog een foutje in de overgang van piaffe naar passage, daar viel hij even stil.”

Nieuwe uitdaging

“Ongeveer drie weken geleden ben ik  begonnen bij Sport Pro Horses. Ik werd eigenlijk een beetje uit het niets door hun gevraagd als stalruiter. Op dat moment was ik bezig aan de studie psychologie, maar het werkte niet helemaal met de paarden er bij. Ondanks dat ik een topsport status had, had ik teveel absentie, omdat de paarden voor mij toch de prioriteit zijn. Toen ik deze kans dus kreeg aangeboden heb ik mijn leven 180 graden omgedraaid. Ik dacht: ‘Dit gaan we gewoon doen en kijken waar het ons brengt’. Het is voor mij altijd een droom geweest om in de paarden te werken, dus dat wordt nu werkelijkheid. Ik wil nog wel een plan B hebben, dus waarschijnlijk ga ik nog wel iets van een opleiding volgen.”  

“Yes we mogen weer!” 

“Ik rijd nu tien paarden op mijn werk. Het is de bedoeling om van alle paarden Grand Prix paarden te maken, dus ik mag ze ook gaan uitbrengen op wedstrijd. Dat vind ik juist super leuk! Elke dag die ik nu gewerkt heb vond ik mega leuk en het geeft voor mij helemaal niet het gevoel dat ik aan het werk ben. Ik ben van met moeite uit bed naar school, naar yes we mogen weer aan het werk, gegaan. Ik heb zin in de toekomst!” sluit Thea vrolijk af. 

Bron: Hoefslag