Franka Loos - Las Vegas
Pavo Cup 2021
© DigiShots
Franka Loos - Las Vegas Pavo Cup 2021 © DigiShots DigiShots

Franka Loos terug bij Van Olst: “Ik kan me hier optimaal ontwikkelen”

Dressuur

Eerder deze week werd bekend gemaakt dat  Franka Loos de teugels van de hengst Las Vegas heeft overgedragen aan Emmelie Scholtens. De reden hiervoor is dat Franka inmiddels weer terug is als stalamazone bij Van Olst Horses. Dit betekent een einde aan haar tijd bij Stal Witte van Nico Witte en Madeleine Witte-Vrees.

Advertisement

Focus op rijden 

Franka vertelt over haar terugkeer: “Ik ben terug gegaan bij Anne en Gert Jan, omdat ik graag het uiterste uit mezelf haal en mij hier optimaal kan ontwikkelen, met de beste begeleiding en de beste paarden van alle verschillende leeftijden. Daarnaast bieden Gert Jan en Anne mij de kans om volledig te kunnen focussen op het rijden, wat voor mij erg belangrijk is. Ik heb het altijd heel erg naar mijn zin gehad bij Van Olst, dus toen Anne belde of ik halve dagen terug wilde komen, wilde ik zelf graag al snel hele dagen blijven. Inmiddels werk ik er nu dus weer als fulltime stalamazone en het voelt erg fijn om weer terug te zijn.”

Ambitieus

“Ik zal mij nu op korte termijn voornamelijk gaan focussen op hengstenshows en de jonge hengsten aanleveren in april in Ermelo. Op lange termijn hoop ik succesvol Grand Prix te rijden onder de Nederlandse Vlag. Nu ik dit hardop zeg denk ik, dat is nogal wat, maar we gaan er voor!”

Geen onbekende

Voor Van Olst Horses is Franka geen onbekende. Voorheen was Franka al ruim 2,5 jaar vaste stalamazone in Den Hout en onder andere succesvol met de hengsten Giovanni, George Clooney en Crosby. “Het eerste publieke optreden voor Franka bij Van Olst Horses begon heel goed. Met de hengst Niro’s Enjoy won ze de rubriek voor vierjarige dressuurpaarden in Berlicum. Inmiddels is ze ook een combinatie met de KWPN-hengst en verrichtingstopper Nalegro en zijn de verwachtingen voor de toekomst hooggespannen”, aldus Van Olst.

Bron: De Hoefslag