Julia Bouthoorn met Choice Finch
Julia Bouthoorn met Choice Finch Simone Fotografie

Subtop | Julia Bouthoorn debuteert op Zware Tour-niveau met Choice Finch: “Het is een genot om mee te rijden”

Dressuur

Hoewel Julia Bouthoorn en Choice Finch (v. Voice) pas drie weken een combinatie zijn debuteerde het duo afgelopen weekend in Neerijnen. De Intermediaire II-proef leverde 66,18% op met het oranje lint.

Advertisement

Aan elkaar wennen

“Het voelde thuis zo goed aan dat ik de ring wel in wilde”, vertelt Julia lachend. “Ik heb hem nog maar drie weken en ik kan wel drie maanden wachten tot we aan elkaar gewend zijn, maar we kunnen ook kijken waar we staan. Uiteindelijk moet het toch in de ring beuren en moeten we elkaar ook op wedstrijd leren kennen. Dat heeft best wel goed uitgepakt. We hebben echt nog wel wat punten laten liggen door wat foutjes en dat we nog meer aan elkaar moeten wennen, maar ik ben super tevreden. Choice is zo’n fijn en makkelijk paard om mee te nemen op wedstrijd. Ondanks dat ik hem pas zo kort heb voelt het al wel langer.”

Hoogtepunten

De jury schreef ‘combinatie met potentie en heel stoer gereden.’ Julia vertelt “In de proef was het nog wel even aftasten. We scoorden goed op de pirouettes en misschien iets minder op de piaffe en passage, maar die gaan wel heel sterk worden. Er stonden nu al wel 7’5,en en 8’en op het protocol voor de passage. De piaffe was nog teveel voorwaarts, maar dat gaan wel echt zijn hoogtepunten worden. De uitgestrekte draf leverde ook 8’en op, maar het ging in de middengalop met de wissel ging nog even mis . Hij ziet er heel happy uit en is echt een vrolijke atleet. Hij gaat met zoveel gemak en energie die proef proef door. Het is een genot om mee te rijden.”

Internationaal

“Ik wil dit jaar U25 gaan rijden met hem en hij wordt dan mijn derde Zware Tour-paard. Het doel is om dit jaar wel een aantal internationale wedstrijden te gaan rijden om ervaring op te doen en veel plezier te maken. Daarvoor moeten we ook kaderwedstrijden rijden om de scores te halen. Ik denk dat ik veel van hem kan leren en hij geeft iedere dag 100%, het is zitten en genieten. Als ik een week internationaal op wedstrijd ga ben ik zelf ook vaak sterker. Je hebt meer wedstrijdritme en rust om je heen. Ik heb op dit moment vijf paarden te rijden waarvan de meeste nog wel jong zijn. Ik hoop dat ik de jonge paarden door mijn ervaring met Choice ook makkelijker mee kan nemen naar hogere wedstrijden toe”, besluit de amazone.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Simone Fotografie