Fleur Kempenaars - Golden Dancer de la Fazenda
NK Dressuur 2022
© DigiShots
Fleur Kempenaars - Golden Dancer de la Fazenda NK Dressuur 2022 © DigiShots DigiShots

NK Dressuur | Fleur Kempenaars over debuut Golden Dancer de La Fazenda: “Mega gave kans”

Dressuur

Fleur Kempenaars heeft van de familie Rockx de kans gekregen om het U25-paard van dochter Thalia, Golden Dancer de La Fazenda (v. Bretton Woods) uit te brengen bij de junioren. De prille combinatie wist de scores te halen voor het NK en verdienden daar ook mooie scores. Donderdag werden ze achtste met 68,89% en in de kür op muziek op vrijdag klommen ze naar de vijfde plaats met 72,44%. 

Advertisement

Drie weken een combinatie

Fleur vertelt “Met mijn eigen paard Ivanto les ik bij Johan Rockx, maar hij is dit seizoen nog niet helemaal klaar voor de junioren. Johan heeft aan mij gevraagd of ik Golden Dancer wilde gaan rijden. Ik rij hem nu drie weken en het voelde gelijk heel erg goed. Ik kon er gelijk mee weg rijden en het is een super fijn paard. De eerste keer dat ik thuis een proef met hem ging oefenen ging gelijk al heel goed. We hebben in een korte tijd de scores kunnen halen voor deelname aan het NK. Het NK is een super leuke wedstrijd om te mogen rijden dus daar keek ik enorm naar uit!”

Internationaal

Ze vervolgt “Ik heb beide dagen fijn kunnen rijden en het gaat iedere keer beter. Ik had niet verwacht dat we kür zouden mogen rijden, dat was een leuke verrassing. In de kür was hij net iets feller en hij stond er super aan. Over de hele linie kregen we mooie cijfers en het binnenkomen leverde ook al direct punten op. Golden Dancer is een groot paard van 1,84m, maar hij kijkt nergens van op. Zo groot als hij is zo lief is hij ook. Komende vrijdag gaan we naar Wezep omdat ik nog een score moet halen om internationaal te mogen starten. De wedstrijd daarna is de tweede observatie in Exloo.”

‘Ontzettend blij met deze kans’

“Golden Dancer staat op stal bij familie Rockx en ik word begeleid door Johan. Het doel is dat ik dit zomerseizoen heel veel van Goldie kan leren. Ik ben ontzettend blij met deze kans en ik wil zo goed mogelijk presteren met hem. Ik vind het een hele eer dat ze mij gevraagd hebben. Thalia had drie paarden in de U25 en met de andere twee concentreert ze zich nu op de observaties. Ik hoop dat ik volgend jaar met mijn eigen paard junioren kan gaan rijden en dat hij het stokje over kan nemen van Goldie. Met hem les ik bij Gerard Hogervorst. Mijn EK-pony Armano heb ik pas geleden in het Z2 bij de paarden gestart en dat deed hij ook erg goed. Hij is pas 19 jaar geworden, maar hij is nog veel te fit om met pensioen te gaan. Zo lang hij het leuk blijft vinden neem ik hem ook nog mee”, besluit ze gedreven.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Digishots