Annelie Hoekstra met Just Romance op de Hippiade in 2021
Annelie Hoekstra met Just Romance op de Hippiade in 2021 Digishots

Annelie Hoekstra: “Op het NK tussen de grote namen rijden is super spannend”

Dressuur

Annelie Hoekstra kocht vijf jaar geleden haar Just Romance (v. For Romance) en leidde de ruin zelf op. Inmiddels komen ze uit in het ZZ-Zwaar en hebben ze de benodigde scores behaald voor het NK Dressuur dat volgende week op de agenda staat.

Advertisement

‘Mijn maatje’

“Ik ken Just Romance al vanaf zijn geboorte en we hebben samen de hele weg bewandeld naar de subtop. Ik heb er altijd van gedroomd en het gaat hartstikke goed terwijl het voor ons beide voor het eerst is. Dat we naar het NK Dressuur mogen vind ik echt heel gaaf, maar ook wel spannend tussen alle grote namen. Just Romance heeft tot nu toe in iedere klasse goed gescoord en hij laat veel talent zien. Just Romance is echt mijn maatje. Hij is lief, betrouwbaar en hij laat al veel aanleg voor de piaffe en passage zien. Ik heb er enorm veel zin in”, vertelt Annelie enthousiast.

Veelbelovende score

De combinatie won op tweede paasdag de klasse ZZ-Zwaar in Hillegom met een veelbelovende score van 69,50%. Dit was de tweede score die het duo nodig had voor deelname aan het NK Dressuur. “Hij liep een hele goede proef alleen ik baalde van mezelf. Ik maakte een fout in de serie en die telt dubbel. Toen ik de score te horen kreeg was ik super blij. We hebben heel vaak bij de 68% gezeten die je voor het NK moet rijden en nu zaten we er ruim overheen. We kregen 8’en voor de wissels en ook de pirouettes en zijgangen gingen goed. Hij blinkt vooral uit in de verzamelde oefeningen en de jury schreef gaaf paard, knap gereden en jammer van de fouten.”

Zo goed mogelijk rijden

“Ik train één keer per drie weken bij Lynne Maas en word thuis op stal begeleid door Karin Erenst-Soek. Het is een stuk rijden naar Lynne en door mijn studie en werk red ik het niet om wekelijks te gaan. De combinatie van Lynne en Karin werkt heel fijn voor mij. Voor het NK blijven we thuis door oefenen met Karin en ga ik nog een keer lessen bij Lynne. Ik wil van het NK niet teveel een ding maken. Ik wil voor mezelf zo goed mogelijk rijden en ik denk dat ik dan achter de grote namen kan eindigen. Ik vind het al een hele ervaring om daar te mogen rijden met hem.” Het is voor de combinatie niet voor het eerst dat ze in Ermelo rijden. Ze kwamen al eerder uit in de L1, M1 en afgelopen september in het ZZ-Licht. In september wisten ze op een knappe zesde plaats te eindigen. 

Genieten

Het uiteindelijke doel van de amazone is om uit te komen in de Grand Prix. De slipjas voor de overstap naar de Lichte Tour is al besteld. “Sinds afgelopen februari hebben we de scores al bij elkaar, maar ik wilde eerst proberen om voor het NK te gaan. Ik hoop dat hij gezond blijft en dat we zo lekker door kunnen gaan. Hij laat al mooie stukjes piaffe en passage zien en een aantal eners lukken ook. Ik wil van hem blijven genieten zoals ik nu doe en ik hoop mijn dromen waar te kunnen maken!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Digishots