Thalia Rockx - Verdi de la Fazenda
NK Dressuur 2018
© DigiShots
Thalia Rockx - Verdi de la Fazenda NK Dressuur 2018 © DigiShots

NK Dressuur | Thalia Rockx en Verdi de la Fazenda aan kop bij de Young Riders

Dressuur
Advertisement
Thalia Rockx verraste door de gouden medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Young Riders. Waar de amazone in de landenproef nog genoegen moest nemen met een tweede plaats, haalde ze met een foutloze kür op muziek het goud binnen. Haar Verdi de la Fazenda (v.Florett As) liep in de finale naar een score van 76.075%.

Podium

Daphne van Peperstraten ging aan kop in het eerste onderdeel, maar moest het goud uit handen geven aan Rockx. De amazone kreeg te kampen met wat spanning bij haar Greenpoint’s Cupido (v.Johnson), ze scoorde 72,350%. Het was tot het laatste moment spannend, maar het werd uiteindelijk zilver voor Van Peperstraten. Febe van Zwambagt veroverde in het zadel van Fyeo (v.United) een tweede plek in de kür en een bronzen medaille.

Rockx

De achttienjarige Rockx heeft al veel indrukwekkende resultaten geboekt. Drie jaar geleden was ze de jongste Grand Prix-amazone van Nederland, daarna reed ze twee Europese Kampioenschappen bij de Junioren. Vorig jaar won de amazone ook al het Nederlands Kampioenschap voor Young Riders en inmiddels is ze opgenomen in het KNHS Talententeam. “Ik had dit niet verwacht, maar ik ben er zo blij mee!”, aldus Rockx, wiens paard eerder werd uitgebracht door vader Johan Rockx. "Verdi is echt een familiepaard, het is extra leuk dat we hem zelf gefokt hebben en mijn ouders hem beide gestart hebben”, vertelde ze eerder aan De Hoefslag “Hij is heel makkelijk om mee te nemen op wedstrijd en ook op stal heel rustig, echt een lief paard. Het fijne aan hem is dat het rijden echt niet vanzelf gaat, dat is juist goed omdat ik daarvan kan leren. Verdi is echt een droompaard. Ik heb nog drie jaar bij de Young Riders en daar wil ik gebruik van maken. Verdi is nu gezond en kan het allemaal, dus pak ik de Grand Prix en U25 mee voor de ervaring.€ Zie ook: NK Dressuur | Daphne van Peperstraten bovenaan bij Young Riders Bron: Hoefslag