Veerle van Hof - Equine Parks Xander
NK Dressuur 2022
© DigiShots
Veerle van Hof - Equine Parks Xander NK Dressuur 2022 © DigiShots DigiShots

Imke Schellekens-Bartels over eerste observatie: “Richting het EK kunnen er best nog wel dingen gebeuren”

Dressuur

Bondscoach van de pony’s en children, Imke Schellekens-Bartels, is positief na de eerste observatiewedstrijd. Veerle van Hof maakte de dienst uit bij de pony’s en wist beide proeven op haar naam te schrijven. Bij de Children wisten zowel Sophie van Norel als Isabella Karajkovic een proef te winnen. 

Advertisement

Ervaring

“Een jaar geleden hadden de combinaties maar minimale wedstrijdervaring opgedaan in de aanloop naar de observaties. Nu had de grootste groep al een keer internationaal gestart en enkele kaderwedstrijden gereden. Ik was blij om te zien dat het beginpunt nu al veel verder is dan vorig jaar en het jaar daarvoor. Vooral de kopgroepen lijken heel stabiel en van goede kwaliteit. Daar word ik heel vrolijk van”, vertelt Imke.

Kopgroep met kwaliteit

De bondscoach denkt dat Nederland een hele goede kopgroep heeft met kwaliteit van zowel de ruiters als de pony’s en paarden. “Bij de children hebben we een hele sterke kopgroep en ik denk dat het goed is dat ze elkaar scherp houden. We hebben er meer bovenin bij elkaar zitten en er is er niet één die er bovenuit steekt. De hele groep is nieuw voor het EK en ik heb hier goede hoop voor. Bij de pony’s hebben we een duidelijke koploper met Veerle van Hof. Ze zet een hoge standaard en ik hoop dat de rest zich daar aan op trekt. In de tweede proef vandaag wisten zes combinaties een score boven de 70% te realiseren. Er is veel potentie om te groeien en Veerle en Bridget hebben vorig jaar al in het team gezeten en hebben al wat ervaring. De nieuwe combinaties worden ook steeds meer steady in de resultaten en dat geeft mij goede hoop voor het seizoen.”

Scores omhoog

“Komende week hebben we weer kadertraining en we gaan wat gerichter trainen op de proeven. Er wordt gereden zoals we dat graag willen zien en dat wordt ook internationaal beloond. Als we de proeven nog netter en strakker krijgen kunnen de scores ook nog omhoog. Het was een heel goed startpunt en we kijken uit naar de tweede observatie!”

Uitslag tweede proef pony’s 

De proef die vandaag werd verreden werd winnend afgesloten door Veerle van Hof met Equine Parks Xander (v. Orchard Boginov) met maar liefst 74,61%. Maddy Dijkshoorn werd tweede met 73,06% gevolgd door Morgan Walraven met 72,88%. Ook Esmee Boerrs, Briget Lock en Dominique van Dalsen wisten een score boven de 70% neer te zetten.

Bron: De Hoefslag 

Foto: Digishots