Afbeelding
Hip-Pix fotografie

Subtop | Tessa Mensonides: “Ik durfde de gok wel te wagen in de Lichte Tour”

Dressuur

Op de subtopwedstrijd in Waverveen debuteerde Tessa Mensonides met haar zelf opgeleide Jalegro-James in de Lichte Tour. De proef leverde 65,59% op. Het paard is haar derde zelf opgeleide paard in de Lichte Tour.

Advertisement

Lastige lijnen

Over haar debuut vertelt ze “In het ZZ-Zwaar hadden we iedere proef best veel foutjes. Het lukte me niet om foutloos te rijden en ik vind dat er best wel lastige lijnen in zitten. Normaal gesproken wil ik eerst de puntjes op de i zetten voordat ik over ga naar een nieuwe klasse, maar nu dacht ik we gaan er gewoon voor. Ik durfde de gok wel te wagen in de Lichte Tour. Ik kon hem er heel mooi doorheen rijden alleen maakten we een klein foutje in de volte 8m en op de laatste lijn.”

Galoptour

“Ik les met hem bij Manon Hylckama-Vlieg en we zijn heel erg bezig met de basis. Hij wilt altijd net even te veel en het is soms wel eens lastig om hem rustig te houden. Ik heb hem als driejarige gekocht en zelf opgeleid naar dit niveau. Tevens is hij nu mijn derde Lichte Tour-paard, dat vind ik ook wel erg leuk. Hij kan onwijs goed galopperen en voor de series kregen we 8’en. De pirouettes leverden 7’ens en 7,5’en op. We zijn nu veel bezig met de verzameling en de draftour werd nu ook al beloond met veel 7’ens en hoger”, vertelt Tessa.

Grand Prix

De jury had genoten en schreef ‘keurig gereden proef’. “Jalegro-James laat heel veel talent zien voor de piaffe en passage. We zijn er langzaam naar toe aan het trainen en hij kan de eners al. De piaffe laat hij ook al goed zien en het uiteindelijke doel is wel de Grand Prix. Deze zomer wil ik eerst kilometers maken in de Lichte Tour en proberen de scores nog meer omhoog te krijgen. Nu het zomerseizoen begonnen is wil ik binnenkort ook weer starten met mijn Grand Prix-paard Dorencio. De laatste wedstrijden waren mooie scores en met hem ben ik voorlopig nog niet uitgereden. Daarnaast heb ik nog een vijfjarige Fürstenlook op stal staan waar ik ook veel van verwacht. Mijn jongste troef is een driejarige Just Wimphof die nu zadelmak wordt gemaakt. Ik verwacht dit seizoen mooie dingen van mijn fijne paarden”, is ze enthousiast.  

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan 

Foto: Hip-Pix fotografie