Krista Kolijn - Lord Diamond
KWPN Hengstenkeuring 2021
© DigiShots
Krista Kolijn - Lord Diamond KWPN Hengstenkeuring 2021 © DigiShots DigiShots

Krista Kolijn en Lord Diamond scoren op CDI Le Mans: “Super trots”

Dressuur

Zowel gisteren als vandaag wist Krista Kolijn met Lord Diamond (v. Daily Diamond) de zesjarige-rubriek te winnen op de internationale wedstrijd in Le Mans. Gisteren kreeg de KWPN-hengst een score van 86,6% en vandaag liep hij naar 83,8%. Hiermee bleef hij allebei de dagen ruimschoots voor op de concurrentie. 

Advertisement

Mooie cijfers

Hoewel Lord Diamond gisteren nog hoger scoorde met een 9 voor de draf, een 8,4 voor de stap, een 8,8 voor de galop, een 8,3 voor submission en een 8,8 voor perspectief als dressuurpaard, kreeg hij vandaag weer mooie cijfers. De hengst kreeg vandaag een 8,8 voor de draf, een 8,2 voor de stap, een 8,5 voor de galop, een 7,8 voor de submission en een 8,6 voor perspectief.

Pech

Krista vertelt: “Het was echt een wedstrijd van hoogtepunten en dieptepunten. Gisteren reed ik met Jack V mee in de Lichte Tour. Met losrijden werd ik al twee keer bijna voor mijn sokken gereden door iemand en vlak voordat ik de ring in moest reed deze persoon recht op me af, waardoor Jack schrok en plots omdraaide. Hij heeft zich waarschijnlijk bezeerd tijdens deze draai en daarna liep hij niet meer goed dus werden we uitgebeld. Vandaag zou ik eigenlijk mogen starten maar dat heb ik niet gedaan omdat ik te erg twijfelde en zijn gezondheid belangrijker voor me is.”

Lovende woorden

“Gelukkig heeft Lord Diamond alles goed gemaakt. Hij liep twee dagen echt heel goed. Ik was blij dat hij zo relaxed was en goed op mij gericht. Het afgelopen half jaar zijn we iets serieuzer aan het trainen en dat werpt nu echt zijn vruchten af. Hij ontwikkelt zich heel goed en gaf me deze twee dagen echt een top gevoel. Gisteren hadden we nog hogere punten dan vandaag, omdat hij vandaag iets moe was. Nog steeds hadden we een mooie foutloze proef, maar hij was net een beetje te terughoudend. Daarom was vandaag de submission ook wat lager dan gister. Ik ben alsnog mega trots op hem en om de lovende woorden van de jury’s te horen is natuurlijk ook fantastisch.”

Junioren debuut

“Ik ben ook heel trots op mijn leerlinge Lize van den Heuvel. Zij reed haar internationale junioren debuut met Hilton-S en werd vandaag derde in de landenproef met een score van 67,48%. CDI Le Mans zit er voor mij nu op, maar Lize heeft morgen nog de individuele proef op het programma staan en zondag de kür op muziek. Met Lord wil ik graag nog wat internationale wedstrijden rijden na het dekseizoen.”

Bron: De Hoefslag