Seth Boschman - I Am Sam RS2
Observatiewedstrijd Ermelo 2021
© DigiShots
Seth Boschman - I Am Sam RS2 Observatiewedstrijd Ermelo 2021 © DigiShots DigiShots

Seth Boschman klasse apart in Lichte Tour: “Reflecteren op jezelf tijdens de proef”

Dressuur

Vandaag won Seth Boschman zowel de eerste als tweede plek in de Prix St. Georges op It’s All Dressage in Nieuw- en Sint Joosland. Met Flora de Mariposa RS2 OLD (v. Fürstenball) werd hij tweede met een score van 70,64% en met I am Sam RS2 (v. Everdale) deed hij daar nog een schepje bovenop. Hij wist met hem de rubriek op zijn naam te schrijven met 71,27%. 

Advertisement

Aan elkaar rijden

Seth vertelt over zijn ritten: “Om van jezelf te winnen is natuurlijk heel leuk, ik kan niet anders zeggen. Ze liepen allebei erg fijn en ik kwam met beide met een goed gevoel de ring uit. In alle twee de proeven had ik natuurlijk wat dingetjes die beter konden, maar ze stonden er beide goed aan en dat was voor mij het belangrijkste. Ik heb liever een fijn gevoel en een paar foutjes, dan dat het gevoel niet goed is maar er geen fouten zijn. We hebben de laatste tijd met beide paarden thuis hard gewerkt aan het meer aan elkaar rijden. Vandaag lukte dat op wedstrijd erg goed. Ik kon er mooi achteraan rijden en het lopen over het algeheel was gewoon heel goed.”

Leren

“Het leuke aan wedstrijden rijden vind ik dat je dingen tegenkomt en die weer kan verbeteren, wat vandaag ook het geval was. Je bent tijdens je proef al aan het reflecteren op je eigen rijden. Dat je kan zeggen: dat was verbeterd en dat ging juist minder dus daar moet ik nu op gaan letten. Met Flora zette ik bijvoorbeeld de linker pirouette zelf te groot in, daar had ik haar eerst meer door moeten verzamelen. Dat is dan een fout van mezelf waar ik tijdens mijn rit weer van leer. De series en appuyementen in galop was ik nu wel heel blij mee. Met Sam reed ik de serie om de vier iets te groot in, dus ving ik hem in de serie wat op waardoor we een hakkel erin kregen. Wederom een fout van mezelf waar ik weer van heb kunnen leren. Mijn serie om drie was wel weer heel erg mooi. Natuurlijk kan je altijd beter, maar het hoeft ook niet perfect. Dat maakt deze sport en dit vak ook zo mooi.”

Internationale opzet

“Deze wedstrijd biedt voor ons de mogelijkheid om weer eens een paar dagen achter elkaar te starten. Na zo’n weekend merk je toch dat je weer een bak aan ervaring hebt opgedaan en dat de paarden er veel van leren. Het is ook weer eens fijn om de Intermediaire I te kunnen starten, die rijd ik namelijk niet zo vaak. De kür op muziek kijk ik ook naar uit. De internationale opzet van deze wedstrijd was ook mijn reden om mee te doen. We kunnen lekker oefenen deze dagen!” eindigt de gemotiveerde ruiter. 

Bron: De Hoefslag