This is Naqueen en Kim Noordijk
This is Naqueen en Kim Noordijk LL-foto.de

This is Naqueen beste vierjarige in Duitse verrichtingstest : “Dit gevoel is niet normaal”

Dekhengsten

Afgelopen woensdag en donderdag werd de Trafalgar zoon This is Naqueen goedgekeurd bij het Oldenburger paardenstamboek met een score van 9,04 voor de verrichtingstest in Vechta. De hengst, voorgesteld door Kim Noordijk, was de beste Nederlander, beste vierjarige en in het totaalklassement kwam hij op een gedeelde tweede plaats. Zijn draf werd het hoogst beoordeeld met een 9,5. Voor de galop kreeg hij een 9,3, de stap een 8,3, rideability een 9 en de willingness to work werd met een 9,2 beloond. De hengst was eerder dit jaar ook verrichtingstopper bij het NRPS, daar werd hij goedgekeurd met een score van 97 punten. 

Advertisement

Schepje bovenop

Kim vertelt over haar avontuur: “Wow wat was dit gaaf! Echt mega leuk deze nieuwe ervaring om met een jong paard naar het buitenland te gaan en dan gelijk zo te presteren. Het kon eigenlijk niet beter naar mijn mening. Dit paard geeft een gevoel dat is niet normaal. Naast drie fantastische gangen heeft hij ook nog eens een top karakter. Het is met hem echt opstappen en gaan. Hij loopt altijd en in de ring doet hij er zelfs nog een schepje bovenop. Naqueen was nog door niemand anders gereden dan door mij, dus toen testruiter Philipp Hess erop ging vond ik dat wel even spannend om te zien. Philip vond het ook een geweldig paard en om iemand anders erop te zien rijden gaf mij een even gaaf gevoel als dat ik er zelf op zit.”

Tweedaagse test

“We hebben met Naqueen eerst een thuiskeuring gehad en vanuit daar is hij geselecteerd voor het verrichtingsonderzoek afgelopen woensdag en donderdag. Voorheen was het een test van veertien dagen, maar nu voor het eerst dus een tweedaagse test. Op de eerste dag mocht ik Naqueen zelf voorstellen en de tweede dag was het de beurt aan de testruiter. Ik denk dat het een mooie vervanging is voor de jonge paarden. Als ze twee weken worden getest hebben ze niet meer hun eigen ruiter, omgeving, voer en dat soort dingen. Nu kunnen ze lekker hun eigen management en vertrouwde omgeving houden, waardoor ik denk dat de paarden het beste hun kwaliteiten kunnen laten zien.”

Nederland

This is Naqueen was niet de enige Nederlandse hengst die goede zaken deed. Zo werden de drie hengsten van Stal 104: Opoque (v. All at Once), Obsession Taonga (v. Vitalis) en One Two Three (v. Vivaldi) ook goedgekeurd. Daarnaast werden Ohio (v. Kaiman), Omar Sharif (v. Escamillo) en NN (v. Romanov) geaccepteerd door het Oldenburger stamboek. 

Bron: De Hoefslag