Hexagon's Dutch Newman.
Hexagon's Dutch Newman. Foto: Privébezit

Twee Hexagon-hengsten NRPS goedgekeurd: “Een goed begin van het nieuwe jaar!”

Algemeen

Op donderdag 6 en vrijdag 7 januari vindt het NRPS verrichtingsonderzoek plaats. Voor Stal Hexagon was de donderdag al een succes. Zowel Hexagon’s Dutch Newman (v. Diamond Hit) als Hexagon’s Trademark (v. Trafalgar) werden goedgekeurd. Thamar Zweistra vertelt over de hengsten.

Advertisement

Fijn dier

Het was een lucratief verrichtingsonderzoek voor Stal Hexagon. Thamar steekt van wal: “Hexagon’s Dutch Newman komt uit onze eigen fokkerij. Hij is een ICSI-veulen van Hexagon’s Roumanda (v. Rubiquil) omdat zij geen veulen kon krijgen. Hij is een heel groot en lief paard van ongeveer 1.76m. Ik rijd Dutch Newman zelf. Dat was aan het begin wel even wennen, want ik rijd nooit zulke grote paarden. Hij heeft een hele fijne galop en ook een super goed karakter. Ik kan alles van hem vragen, het is echt een fijn dier.”

Smaller en hoogbeniger

“Hexagon’s Trademark wordt gereden door Sergio Garcia Bermejo en hebben we in het bezit samen met de familie Yom-Tov. Hem hebben we aangekocht als veulen. Ook hij is met zijn 1.75m behoorlijk groot, maar hij is wat smaller en hoogbeniger dan Dutch Newman en daardoor wat sjieker. Beide paarden hebben veel front, zijn nuchter en zijn makkelijk in de omgang. Daarnaast hebben ze ook allebei al verschillende merries gedekt van zowel onszelf als van anderen.”


Hexagon’s Trademark. - Foto: Privébezit

Fijne sportpaarden

Over het verrichtingsonderzoek vertelt ze: “We moesten hiervoor vier keer naar Lunteren komen en ik vond dat een prettige manier. De hengsten werden ook een keer overgenomen door de testruiter en nu moesten ze een proefje lopen. Zo konden de paarden ook op karakter beoordeeld worden.” De amazone ziet de toekomst positief in. “We gaan lekker met ze aan de slag. Het is de bedoeling dat ze blijven dekken en fijne sportpaarden worden. Dit was in ieder geval een goed begin van het jaar!”

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit

Afbeelding