Sophie van Norel - Itrina
CDI Lier 2022
© DigiShots
Sophie van Norel - Itrina CDI Lier 2022 © DigiShots DigiShots

Sophie van Norel op dreef in Opglabbeek: “Alles klopte”

Dressuur

Na de winst van gisteren wisten Sophie van Norel en Itrina (v. Dream Boy N.O.P.) vandaag weer de Children rubriek te winnen op het Dressage Festival in Opglabbeek. De combinatie behaalde een geweldige score van 79,25%. Het podium kleurde vandaag compleet rood-wit-blauw. De tweede plek was voor Isabella Karajkovic en Wert’s Snowflake (v. Casino Royale K WE) met 75,65% en derde werden Robin Dicker en Helena (v. Don Tango B) met 74,60%. 

Advertisement

Klik

Amazone Sophie vertelt: “Ik had het idee dat vandaag alles klopte. Ze liep mooi bovenin en op de galop en draf heb ik eigenlijk niks aan te merken. De stap kon wel nog beter. In de middenstap mocht ze meer mijn hand volgen naar beneden. Het gaat de laatste tijd sowieso heel goed. Ik rijd Itrina pas een paar maanden, maar gelijk vanaf het eerste moment hadden we een klik. Dat is wat ons een goede combinatie maakt, we passen echt bij elkaar.” 

Swingen

“De afgelopen weken hebben we in de training veel geoefend op de eenvoudige wissels. Daarin wilde ze graag voor mij uit denken, maar moest ze juist meer wachten en de rust pakken in stap. Dit lukte in de proef vandaag al een stuk beter, dus daar ben ik heel blij mee. De laatste tijd hebben we ook gewerkt aan een meer swingende draf. In de training lukte dit al erg goed, maar in de proef raakte ik dit swingende gevoel nog een beetje kwijt. In een proefje komt natuurlijk alles achter elkaar, waardoor je de focus op netjes rijden legt. Nu is het een kwestie van veel oefenen en kracht opbouwen, om straks ook in het proefje dit gevoel vast te houden.”

Energie

“Overmorgen mag ik de laatste proef rijden van deze internationale wedstrijd. Morgen hebben we een trainingsdag en rijd ik nog wat oefeningen door uit de proef. Itrina heeft altijd heel veel energie, dus die extra dag tussen de proeven door is voor haar niet erg. Ik wil met niet te veel verwachtingen de ring in gaan op zondag. We gaan kijken hoe het gaat, dat is sowieso altijd mijn instelling.”

Bron: De Hoefslag