Saskia van Es - Fireball
KNHS Indoorkampioenschappen 2022
© DigiShots
Saskia van Es - Fireball KNHS Indoorkampioenschappen 2022 © DigiShots DigiShots

Saskia van Es Nederlands Kampioen L2: “Heel blij”

Dressuur

Vandaag reden Saskia van Es en Fireball (v. For Romance) naar een kampioenstitel in het L2 op de Nederlandse Kampioenschappen. De proef van het duo was goed voor een score van 73,50%. Daarmee bleven ze 0,5% voor op Hennie Roffel en Fryso 518 (v. Hessel 480). De bronzen medaille was voor Annemijn Boogaard met Mr. Magnum BTH (v. Expression).

Advertisement

Tevreden

De kersverse kampioen vertelt: “Natuurlijk ben je altijd hartstikke blij als je kampioen wordt, maar ik heb zelf ook echt genoten van mijn proef. Na het afgroeten had ik direct een tevreden gevoel. Ik dacht: als we hiermee vierde of vijfde worden is het ook goed, ik ben in ieder geval heel blij met mijn proefje. Als je uiteindelijk dan wel die eerste plek pakt is dat natuurlijk heel gaaf!”

Ervaring

“Fireball is gefokt door Wiesje Roosjen en ik heb hem gekocht toen hij 2,5 jaar oud was. We hebben hem zelf opgeleid en samen met mijn stalruiter Demi Feijs werd hij vorig jaar al reservekampioen in het L1. Ik mag geen B en L1 meer rijden, omdat ik al meerdere paarden op hoger niveau heb gestart. Toch vind ik het belangrijk dat de jonge paarden ervaring opdoen en daarom heeft Demi dat met hem gedaan. Sinds een paar maanden heb ik hem zelf overgenomen om met hem te gaan starten in het L2. Dat heeft dus al goed uitgepakt tot nu toe!” 

Hogere werk

“Het is een paard met veel aanleg voor het zwaardere werk. Ondanks dat hij een hengst is, heeft hij een top karakter. Dat hengst zijn geeft hem juist net dat beetje extra wat hem heel gaaf maakt. Hij heeft een heel goed achterbeen en hele mooie gedragenheid. Stukjes verzamelen laat hij ook al heel mooi zien. Hij biedt uit zichzelf al zoveel aan, eigenlijk een beetje te veel voor zijn leeftijd. Daarom doen we het juist rustig aan en doorlopen we eerst lekker alle basisklassen om hem voor te bereiden op later. Ik heb hoge verwachtingen van hem!” 

Bron: De Hoefslag