Jennifer Sekreve - Hitmaker
Observatiewedstrijd Ermelo 2021
© DigiShots
Jennifer Sekreve - Hitmaker Observatiewedstrijd Ermelo 2021 © DigiShots DigiShots

Jennifer Sekreve en Hitmaker naar dik 72% in de Grand Prix: “We zijn op elkaar ingespeeld”

Dressuur

Vandaag reed Jennifer Sekreve met Hitmaker (v. Wynton) naar de overwinning in de Zware Tour in Soest bij stal Johan Laseur. De imponerende bruine hengst scoorde met 72,23% een persoonlijk record in de Grand Prix en wist hiermee de concurrentie ver voor te blijven. 

Advertisement

Onderdeel naar onderdeel

Jennifer vertelt: “Ik was heel tevreden over vandaag. We hadden eigenlijk een foutloze proef en ik heb echt fijn kunnen rijden onderweg. Op het voorterrein was Hitmaker nog een beetje afgeleid, maar gelukkig bleef hij in de ring super geconcentreerd waardoor ik echt van onderdeel naar onderdeel kon rijden en alles netjes kon afwerken. Natuurlijk is het leuk als de jury dan ook positief is en je beloont met een mooie score.”

Energiebom 

“Hitmaker en ik zijn al best een tijd een combinatie. Ik rijd hem al zo’n zeven jaar en we hebben samen al veel concoursen gereden. We kennen elkaar inmiddels zo goed, dat we echt op elkaar ingespeeld zijn. Soms kan hij echt een energiebom zijn, maar daar houd ik wel van. Dat merk je dan in de proef als hij graag wat te enthousiast wil worden, maar ik heb toch liever dat dan dat ze het altijd maar best vinden en een beetje lui zijn. Hij wil altijd werken en toont mega inzet. De oefeningen van het zwaardere werk gaan hem ook heel goed af. Zo kreeg hij vandaag achten voor de piaffe, passage en één pirouette. De andere pirouette was vandaag net iets minder mooi, maar die kan hij ook zeker voor een acht.”

Gladstrijken

“We gaan nu snel nog een keer de ring in om meer ringervaring te krijgen op dit niveau. Zo’n Grand Prix proef is toch nog niet zo makkelijk en het moet nu gewoner worden om een proef door te rijden. We kunnen het allebei, en goed ook, maar nu moet het in de ring nog gladgestreken worden, dan zitten er denk ik nog meer punten in. Ik wil graag het NK in mei meerijden, dus we gaan nog eventjes goed oefenen.” sluit Jennifer gedreven af. 

Bron: De Hoefslag