Charlotte Fry - Glamourdale
World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021
© DigiShots
Charlotte Fry - Glamourdale World Equestrian Festival CHIO Aachen 2021 © DigiShots DigiShots

Charlotte Fry en Glamourdale winnen internationale Grand Prix met nieuw PR: “Hij was on fire”

Dressuur

Patrik Kittel en Marieke van der Putten moesten vandaag een plekje opschuiven na hun prestaties van gisteren. Charlotte Fry wist met de imposante Glamourdale (v. Lord Leatherdale) vandaag te leiding over te nemen met een fantastische 77,70%. Patrik en Marieke eindigden respectievelijk op plek twee en drie. 

Advertisement

Vlekkeloos

“Ik was echt heel blij met mijn proef van vandaag. We moesten helaas buiten rijden, maar ondanks dat ik bijna bevroor van de kou was Glamourdale on fire. Voor mijn gevoel was het de beste proef tot nu toe en dat blijkt ook uit de punten. We reden naar een nieuw persoonlijk record in de Grand Prix. De proef verliep vlekkeloos op één onderdeel na. In de eerste pirouette kregen we een klein foutje, maar dat was volledig mijn schuld. Morgen staat de Grand Prix Special op het programma voor ons, we hebben er zin in!”

Debuut

Glamourdale was niet het enige Van Olst paard wat aan de start kwam in Opglabbeek. De negenjarige Inclusive (v. Everdale) maakte onder Charlotte zijn internationale Grand Prix-debuut. “Hij deed super zijn best ondanks dat hij een beetje heet werd, maar dat is ook logisch in dit verschrikkelijke weer voor een paard dat nog niet zo veel gezien heeft. Het is een paard met heel veel kwaliteit en hij doet alle Grand Prix-oefeningen met gemak. Voor de piaffe, passage en pirouettes kregen we dan ook al mooie cijfers. Morgen mag hij zijn allereerste kür op muziek ooit lopen, dus dat is spannend! Gelukkig mag ik met beide paarden morgen binnen starten, daar ben ik alvast blij mee.’’ zegt de amazone lachend. 

Bron: De Hoefslag