Marieke van der Putten - Torveslettens Titanium RS2
The Dutch Masters 2022
© DigiShots
Marieke van der Putten - Torveslettens Titanium RS2 The Dutch Masters 2022 © DigiShots DigiShots

Tweede B-kader score voor Marieke van der Putten: “Morgen lekker Grand Prix kijken!”

Dressuur

Vandaag reed de eerste helft van de dressuurruiters de verkorte proef op CDI4* Opglabbeek. Patrik Kittel, die debuteerde met de dertienjarige Fuhur (v. Fürstenreich), staat momenteel bovenaan met 74,72%. Marieke van der Putten reed een hele nette proef en staat daarmee op de tweede plaats met 73,09%. “Ik ben heel tevreden over vandaag”, vertelt ze. 

Advertisement

Voor me houden

“Het doel was om hem aan de voorkant wat meer voor me te houden. Dat lukte hele stukken al heel goed, dus daar ben ik blij mee. Er zaten wel twee kleine foutjes in”, analyseert Marieke kritisch. “In de zigzag sprong hij iets te snel om. Daardoor werd het wat rommelig en het achterwaarts was iets gehaast, maar je merkt dat hij met grote sprongen vooruit gaat.”

B-kader

In februari scoorden Van der Putten en Tørveslettens Titanium (v. Totilas) in Le Mans de eerste B-kader score. Daar sprak Hoefslag haar toen over. Vandaag reden ze de tweede B-kader score en daardoor zijn ze één score verwijderd van het kader. “Ik was heel blij met Le Mans. Daarna reden we The Dutch Masters, maar dat vond hij nog erg spannend. Daar is natuurlijk veel publiek en de wedstrijd heeft veel entourage. Titanium heeft nog niet veel wedstrijdervaring en dat merk je op zo’n wedstrijd, maar ik ben super blij met de stijgende lijn. We blijven gewoon ervaring op doen.”

Tweede helft

Morgen rijdt de tweede helft de verkorte proef. Voor Nederland gaan Patrick van der Meer met Sephora S (v. Sir Donnerhall II Old) en Tommie Visser met Genesis Begijnhoeve (v. Jazz) van start. Marieke haar plan vrijdag? “Lekker Grand Prix kijken! Ik ben blij met hoe hij liep vandaag. Je hebt geen invloed op wat de concurrentie doet, dus daar ga ik me ook totaal niet druk over maken. Het is wel interessant om de proef van anderen te kijken natuurlijk, maar dat heeft geen invloed op ons plan.”

Klik hier voor de resultaten van vandaag.

Bekijk hier de startlijst van vrijdag.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots